Elektrikli araba satın almayı planlayanların aklını kurcalayan en önemli handikaplardan biri, aracı evde şarj edebilmek için ayrı bir şarj istasyonu kurma zorunluluğu. Aslında buna zorunluluk demek doğru olmayabilir, çünkü elektriklilerin çoğu herhangi bir duvar tipi prize takılıp şarj edilebiliyor. Ancak bu yolla arabalar çok yavaş şarj edilebildiği için dedike bir şarj istasyonu kurmak işleri hızlandırabiliyor.

Şarj istasyonu kurmak ise hiç de kolay değil. Bunun için öncelikle bulunduğunuz bölgede hızlı şarj aleti satan bir bayi bulmalı, ardından gerekli sertifikaya sahip ustaların istasyonu kurmasını talep etmeniz gerekiyor.

İster eve, ister iş yerine: ChargeMyKia!

Neyse ki Güney Koreli otomobil üreticisi Kia bu süreci çok daha hızlandırmak ve müşterileri için kolay hale getirmek için düğmeye basmış bulunuyor.

ABD’nin en büyük e-ticaret mağazası Amazon ile güçlerini birleştiren Kia, elektrikli otomobil sahiplerinin ev veya işyerlerine kolayca istasyon kurabilmelerini sağlıyor.

ChargeMyKia adı verilen yeni bir web sitesi üzerinden talep kabul etmeye başlayan bu servis, Kia’nın elektrikli modelleriyle uyumlu farklı şarj istasyonu ve kablo modellerini bünyesinde barındırıyor. Level 2 veya 240V şarj istasyonlarından bütçesine uygun olanı seçen müşteri, sertifikalı bir elektrikçinin evlerine gelip kurulumu yapmasını beklemeye başlıyor. Tabii tüm bunların fiyatlarını siteden görebiliyor olmaları da cabası.

Farklı fiyatlar mevcut

Tahmin edileceği üzere Türkiye’de aktif olmayan bu servis şimdilik ABD ile kısıtlı. Fiyatlar hakkında kısaca bilgi verecek olursak, en ucuz şarj istasyonu modeli JuiceBox 40‘ın 549 dolara satıldığını söyleyebiliriz. ChargePoint modelinin fiyatı 699 dolar. En pahalı seçenek ise 764 dolar ile Bosch‘un modeli.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version