e-Niro modeliyle dikkat elektrikli crossover segmentine hızlı bir giriş yapan Kia hala daha elektrikli motor teknolojileri üzerine AR-GE faaliyetlerine devam ediyor.

Güney Koreli otomobil üreticisi en son e-Niro ve Soul EV modelini çıkarmış, Avrupa pazarı içinse Ceed wagon modelinin plug-in hibrid versiyonunun önümüzdeki yılın sonlarına doğru satışa sunulacağının müjdesini vermişti. Bugün öğrendiğimiz bilgilere göreyse bir sonraki ay Kia, performans odaklı yeni elektrikli modelini Cenevre Otomobil Fuarı‘nda görücüye çıkaracak.

Üreticiden bu yeni arabaya ilişkin yapılan pek bir açıklama yok, var olan paylaşımlar da felsefi olmaktan öteye gitmiyor. Henüz konsept aşamasında olduğu öğrenilen arabayla ilgili Kia “Şirketimizin elektrikliye dönüşümün heyecan verici dünyasına duyduğu isteğin görsel bir dışavurumu” olacağı şeklinde bir açıklaması mevcut.

E-Tron GT’ye rakip geldi!

Hatırlanacağı üzere en son Audi’nin E-Tron GT‘si performans odaklı elektrikli modeller arasına dahil olmuş, dikkat çekici özellikleriyle otomotiv editörlerinden geçer not almayı başarmıştı. Görünen o ki Kia’nın Frankfurt‘taki Avrupa tasarım merkezi E-Tron GT ile boy ölçüşebilecek bir model geliştirmiş. Öyle ki bu model önümüzdeki ay İsviçre’nin Cenevre şehrinde düzenlenecek olan fuarda en çok ses getirecek araçlardan olabilir.

Bu arada Kia’nın Soul EV ve e-Niro modellerinde 64 kWh‘lık bir batarya ve 201 beygirlik elektrikli motor kullandığını hatırlatmış olalım. Her iki modelin menzili de aynı, 383 kilometre.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version