Alman lüks otomobil markası Porsche, klasik araç sahipleri için Apple CarPlay desteğini resmen duyurdu. Buna göre eski Porsche modellerini kullanan sürücüler mevcut eski radyolarını CarPlay özelliğine sahip yeni araç içi eğlence sistemine yükseltebilecekler. Fabrika çıkışında FM radyo, CD veya kaset çaları olan modellere kurulabilen bu yeni sistem sade ve basit tasarımıyla hiç sırıtmıyor da.

Aslına bakılırsa bu Porsche’un klasik otomobil modelleri için yaptığı ilk güzellik değil. 2015 yılında şirket klasik modeller için yeni bir navigasyon sistemi geliştirmişti. Tabii o sıralar CarPlay desteği olmadığı için sistem basitçe araçlara GPS ve Bluetooth desteği kazandırıyordu.

3.5 inç  dokunmatik ekranı var

Zaman hızla geçti ve bugün geldiğimiz noktada PCCM adı verilen, haberde de bahsettiğimiz yeni sistem görücüye çıktı. İki tane yuvarlak buton, altı tane de normal düğmenin yer aldığı bu sistemin en önemli özelliği orijinal radyo gibi gözüküyor olmaları. Bunun yanı sıra 3.5 inç büyüklüğünde dokunmatik ekrana da sahip.

Ekran biraz küçük, kabul. Ancak 2D ve 3D navigasyon özelliğinin yanı sıra dijital radyo entegrasyonu mevcut. SD kart, Bluetooth ve aux girişi var. iPhone’unuzu kabloyla bağladığınızda ise Apple CarPlay uygulamasını kullanabiliyorsunuz. Daha ne olsun?

Destekleyen modeller açıklandı

Porsche yeni PCCM sisteminin 1960’lı yıllarda üretilen ilk 911 modelleriyle dahi uyumlu olduğunu açıkladı. En son 90’lı yılların başında üretilen klimalı 911’lere kadarki süre zarfında çıkan tüm 911’lere bu yeni eğlence sistemi kurulabiliyor.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version