Yaptırımlardan sonra araç üretiminde sıkıntılar yaşayıp yaşamayacağı konuşulan Lada, bir yandan araç üretimine devam ederken bir yandan ise yeni modelleri için duyuru gerçekleştiriyor. Markanın bu süreçte beklenmedik bir şekilde duyurusunu yaptığı yeni araç ise Lada e-Largus modeli oldu.

Tamamen elektrikli bir araç olarak geleceği açıklanan yeni Largus modeli, henüz prototip aşamasında karşımıza çıkıyor ama markanın çok yakında aracın üretimine de başlaması bekleniyor. Verilen detaylara ve paylaşılan görsellere bakacak olursak ise aracın oldukça tanıdık bir seri olduğunu göreceğiz.

Lada e-Largus Tasarımı ve Teknik Özellikleri Nasıl Olacak?

İlk etapta aracın tasarımına baktığımız zaman çok tanıdık bir seri ile karşı karşıya olduğumuzu görüyoruz. Dacia’nın Logan serisi aracının MCV versiyonuyla birebir olarak bir araç tasarımına yer veriliyor.

Logan MCV serisinde yer alan genel tasarım yapısı korunurken, ufak tefek değişiklikler olduğunun da altını çizelim.

Özellikle ön kısımda yapılan logo değişiklikleri ve elektrikli bir araç olması nedeniyle ızgara değişiklikleri dikkat çekecek.

250 km bir menzil mesafesine sahip olacağı açıklanan aracın gövde kısmında ise farklı versiyonları değerlendirdiğini göreceğiz. Bir versiyonda 5 koltuklu bir versiyonda 7 koltuklu bir versiyonda ise panelvan yapısı olacak.

Tamamen elektrikli olarak gelecek model için diğer teknik özellikleri ise duyurulmadı. Kaç beygir olacak ya da şarj süresi ne kadar olacak gibi detayları bilemiyoruz.

Tamamen elektrikli aracın dışında standart versiyonun da yine üretime devam etmesini bekliyoruz.

İç tasarım ve bu saydığımız diğer detaylar belli olduğu zaman yine değerlendirme yaparız ama şu an için aracın ne zaman üretime gireceği konusunda da net tarihler açıklanmadı.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version