Son dönemde elektrikli otomobil furyası hayli revaçta. Tesla’nın açtığı yolda ilerleyen geleneksel içten yanmalı motorlu otomobil üreticileri, artık elektrikli modellerini fuarlarda sergilemeye başladılar. Ancak görünüşe göre lüks ve performans odaklı modelleriyle tanıdığımız Lamborghini, bu üreticiler arasında yer almayacak.

Ufukta elektrikli Lamborghini gözükmüyor

Şirket yetkilileri spor arabalarda kullanılan turboşarjlı motorlardan vazgeçmeye pek hevesli değil. Bunun sebebi, elektrikli motorların hiçbir zaman içten yanmalı motorlar kadar güçlü ve tok egzoz sesi üretemeyecek oluşu.

Ancak Lamborghini yöneticileri elektrikli motor teknolojisine tamamen karşı da değiller. Bunun yerine hibrid motorun daha iyi bir seçenek olduğu düşünülüyor. Böylece hem emisyon oranını düşürmek, hem de muhteşem bir egzoz sesini yakalayabilmek mümkün.

CarAdvice sitesine demeç veren Lamborghini CTO’su Maurizio Reggiani, “Hükümetlerin belirlediği emisyon oranlarına ulaşmak için hibrid motorlardan faydalanabiliriz. Üstelik bu motorlar sayesinde araçların yakıt sarfiyatında ciddi düşüş de sağlanabilir” dedi.

‘Hibrid motor fikrine açığız’

Reggiani sözlerine hibrid motorların çok daha yüksek tepkime hızına sahip olduğunu, bu yolla Ferrari ve McLaren gibi rakiplerine fark atabileceklerini de dile getirdi.

2018 Detroit Otomobil Fuarı‘na katılan Lamborghini Aventador modelinin yakında hibrid motorla satışa sunulabileceğinin de sinyalini veren yönetici, hibrid motor kullanım fikrine açık olduklarını belirtti.

Her ne kadar tamamen elektrikli olmasa da, spor otomobil üreticisi Lamborghini’nin hibrid motorlara ilgi göstermesi sektörde önemli değişiklikleri de tetikleyebilir.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version