Lüks otomobil markalarının akıllı telefon pazarına pek de yabancı olduğu söylenemez. BlackBerry’den Huawei’ye kadar birçok akıllı telefon üreticisi, lüks markalara özel modellerini piyasaya sürmüştü. Porsche ve Ferrari bu lüks markaların akla ilk gelenleri arasında yer alıyor. Fakat şimdilerde Land Rover de “Explore” adını verdiği modelle(Keşfet) kendi telefonunu geliştiren markalar arasına katılmış bulunuyor.

Caterpillar, Kodak ve JCB gibi sektör dışındaki kuruluşlara akıllı telefon modelleri üreten Bullitt isimli İngiltere menşeli teknoloji firması, Land Rover’in Explore isimli modelini geliştirip piyasaya sürdü. İlk olarak ay başında gerçekleştirilen ISPO ticaret fuarında görücüye çıkan Explore hakkında teknik bilgi vermekten kaçınan Bullitt şimdilerde hem donanımsal özelliklerini açıkladı, hem de MWC 2018 fuarında lansmanının yapılacağını duyurdu.

Tasarımı Land Rover’dan çizgiler taşıyor

Telefonun en alt kısmında yer alan ızgara bölmesi, Land Rover araçlarından aşina olduğumuz ön ızgarayı bir hayli andırıyor. Üstelik Explore modeli, Porsche ve Bentley markalarının telefonlarına kıyasla çok daha üstün donanımsal özelliklere sahip.

Günlük kullanımda 2 gün ömür biçilen 4,000 mAh kapasiteli batarya, 2.6 GHz MTK Helio X27 işlemci, 4 GB RAM ve 64 GB dahili hafıza da cihazın diğer teknik özellikleri arasında yer alıyor.

Explore modelinin arka kapağındaki 4 adet pine ekstra aksesuarlar takabilmek de mümkün. Mesela yukarıdaki fotoğrafta 3,600 mAh kapasiteli ek batarya aksesuarı görülüyor.

1.8 metre yüksekten düşmeye, toza ve çamura karşı dayanıklı olan Land Rover Explore’nin satış fiyatı 800 dolar olarak belirlendi.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version