Land Rover, müşterilerinin hatırı sayılır bir kısmının evcil köpeklerini seyahat esnasında yanlarına alacaklarını öngördüğü için 2020 model Land Rover Defender’a birden fazla köpek aksesuarı yerleştirmiş bulunuyor.

Hem köpeklerin, hem de sahiplerinin hayatını daha da kolaylaştıracak bu adımla da yetinmeyen şirket şimdilerde araçta kullandığı malzemelerin köpek pençelerine karşı ne kadar dayanıklı olduğunu test etmeye karar verdi. Bunun içinse 3D yazıcıdan bir köpeğin pençesi üretildi.

Köpek Yogi’den yardım alındı

Gerçeğe en yakın pençeyi üretebilmek içinse Land Rover, rehber köpeklerin bulunduğu bir merkezden Yogi ismindeki Labrador cinsi bir köpekten faydalandı. Markanın test uzmanları Defender prototipi üzerine çeşitli sensörler yerleştirerek Yogi’nin pençelerini arabanın hangi bölümüne dayadığını ve ne kadar kuvvet uyguladığını ölçtü. Bu şekilde toplanan verilerin ardından Yogi’nin gerçek pençelerinin de yardımıyla yapay bir pençe 3D yazıcı marifetiyle üretildi.

Peki ya sonra?

Pençe üretildikten sonra Land Rover, Defender’in boyalı parçaları üzerinde testler düzenleyebilmek için robotlardan yardım alacak. Robotlara takılacak olan pençe sayesinde Defender’in çizik ve darbelere karşı ne kadar dayanıklı olduğu uzun süren testlerle gözlemlenecek. Mesela bu makine, pençeyi rastgele olarak bir parça üzerinde gezdirebilecek. Daha sonra bu işlem tam 5 bin kez tekrarlanacak.

Şuan itibariyle testlerin ne durumda olduğuna dair bir açıklama Land Rover cephesinden yapılmış değil. Ancak Defender’in boyasının çiziklere karşı görece olarak daha dayanıklı olduğu söylenebilir.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version