ABD’nin en büyük otomobil üreticisi General Motors, bir döneme damgasını vuran Hummer modelini bu sefer farklı bir şekilde tekrardan tutkunların beğenisine sunmaya hazırlanıyor. Benzini gerçek manada içmesi ve homurtulu motor sesiyle akıllara kazınan araba, çağın gereksinimlerine uygun olarak tamamen elektrikten güç alacak şekilde yeniden sahneye çıkmak üzere.

GMC, Super Bowl 2020 etkinliğinde yayınlanan son reklamda yeni nesil elektrikli Hummer’i ünlü basketbolcu LeBron James ile tanıtmış. Çevre dostu olmamasıyla bilinen Hummer’in bu kötü ünvanını üzerinden atmasını sağlamak için kamuoyunu yönetmeye çalışan GMC’nin nihai hedefi hem yüksek performanslı hem de çok sessiz bir araba geliştirmek.

Bahsi geçen reklam videosunu hemen aşağıdan izleyebilirsiniz.

 

Reklam videosunda da anıldığı üzere Hummer EV’de tam 1,000 beygir gücünde elektrikli bir motor kullanılacak. Fakat bu motor bugüne dek alıştığımızın aksine inanılmaz derecede sessiz olacak. Bu haliyle elektrikli Hummer güçlü karakterinden ödün vermeyecek, ancak sessizliğini de korumuş olacak. Öyle ki bizzat GMC, yeni çıkacak olan araba için “Sessiz devrim” nitelemesini yapıyor. Haksız da sayılmazlar doğrusu.

Öte yandan aracın 0’dan 100 km/s hıza çıkmasının sadece 3 saniye süreceğinden bahsetmiş miydik? Evet, devasa cüssesine rağmen arabanın gerçek bir süper spor otomobil kadar atik olacağı belirtiliyor.

Takvim yaprakları 5 Şubat 2020’yi gösterdiğinde Hummer EV’e ilişkin daha detaylı bilgilere ulaşabilmeyi umuyoruz. Şuan için elimizde olan tek şey, aracın göz alıcı güzellikteki ızgarası ve LED ön farları.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version