Toyota‘nın lüks otomobil üreten bir alt markası Lexus, yeni geliştirdiği ve Ekim ayının sonuna doğru satışa sunacağını açıkladığı ES modelinin dünyada bir ilke imza atacağını duyurdu.

Daha önce de Mercedes Benz‘in Actros isimli kamyon modelinde gördüğümüz “yan aynaların dijitale dönüşmesi” durumu Lexus ES‘te de karşımıza çıkacak. Şirket yan aynalara entegre edilen kameralardan alınan görüntüleri doğrudan kabin içine aktaracak.

Lexus’tan yapılan açıklamada bu yenilikçi kamera sisteminin aracın aerodinamik değerlerini arttırdığı, görünümünü güzelleştirdiği ve sadeleştirdiği belirtildi. Öte yandan bu yeni yan aynalar, normal aynalara nispeten sürücünün etrafındaki çevreyi de tarayıp bilgi verebiliyor. Sağa veya sola dönüş yaparken, geri geri giderken kamera teknolojisinin çok daha avantajlı olduğu ise bir gerçek.

Digital Side-View Monitors adı verilen bu yenilikçi sistemde her bir kamera, yakaladığı görüntüyü kabinin içindeki 5 inçlik monitörlere aktarıyor. Sağ ve sol ön sütunlardaki ekranlara yansıyan görüntüler sayesinde sürücü arkasında olup biteni görebiliyor. Keza yan aynaların tasarımı öyle güzel optimize edilmiş ki, yağmurlu ve karlı havalarda kamera lensinin bulanıklaşması tamamen önlenmiş.

Şimdilik sadece Japonya’daki araçlarda

Bu küçük ve yeni nesil kameralar sizi heyecanlandırdıysa kötü bir haberimiz var. Lexus şimdilik kameralı yan aynalara sahip ES modelini sadece Japonya’da satılacak araçlarla sınırlı tutuyor. İlerleyen dönemde bu teknolojinin ABD veya Avrupa kıtasına gelip gelmeyeceğine dairse herhangi bir açıklama yapılmış değil.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version