ABD’nin en büyük otomobil üreticilerinden Ford ile elektrikli otomobil girişimi Rivian’ın işbirliğine gittiği haberi uzun süredir gündemi işgal ediyor. Şimdilerde ise bu ikilinin kurduğu işbirliğinin ilk meyvesi nihayet resmî ağızlarca teyit edilmiş durumda. Buna göre Ford bünyesindeki Lincoln markasını taşıyan elektrikli otomobil, sıfır emisyon ile lüks bir araç kullanma deneyimini sahiplerine vaat edecek.

Bahsi geçen bu yeni araba Rivian tarafından geliştirilen ve R1T kamyonetin yanı sıra R1S SUV’da da kullanılacağı belirtilen “kaykay” isimli platform üzerine yükselecek. Bu yeni nesil mimari platform sistemi elektrikli motor, diferansiyel, batarya hücreleri ve diğer elektronik bileşenlerin bütününden meydana geliyor.

Ford, Rivian’a 500 milyon dolar yatırdı

Aslında bu gelişme çoğu kişi için sürpriz sayılmaz. Çünkü daha önceden de Ford ve Rivian, elektrikli bir otomobil tasarlamak üzere güçlerini birleştireceklerini duyurmuşlardı. Ardından Detroit menşeli üretici, Rivian’a 500 milyon dolar değerinde yatırım yapma kararı almıştı. Önceden ortaya çıkan söylenti ve dedikodu kaynaklı haberlerde de bu aracın Lincoln markasını taşıyacağı bilgisi yer alıyordu.

Her ne kadar Türkiye’de satışı olmasa da Lincoln’ün ABD pazarında SUV modelleriyle öne çıktığı bilinen bir gerçek. Rivian’ın modern platformunu kullanan elektrikli ve çevre dostu bir araç Lincoln’ün satış grafiğine olumlu manada etki edecektir. Halihazırda markanın modelleri arasında plug-in hibrid araçlar var, ancak tamamen elektrikten güç alan hiçbir araba yok.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version