Lotus, tamamen elektrikten güç alacağı belirtilen yeni nesil süper spor otomobil modeli Evija’nın seri üretim öncesi son prototip versiyonunun hazır hale geldiğini duyurdu. Aracın üretileceği fabrikanın hazır hale getirildiğini duyuran Lotus’un açıklaması seri üretime geçişin ve iki koltuklu süper otomobilin ilk teslimatının bu yaz aylarında başlayacağı yönünde.

Bu arada Evija’nın üretimi, Lotus markasının geçmişten beri ana yerleşkesi olan İngiltere’nin Norfolk şehrine bağlı Hethel ilçesindeki tesislerde gerçekleştirilecek. Fabrikanın konumu o kadar özel ki, 3-4 kilometre kadar uzağında aralarında Ayrton Senna ve Emerson Fittipaldi’nin de bulunduğu birçok efsane yarışçının ter döktüğü yarış pisti bulunuyor.

Lotus bu tesiste ilk etapta 130 adet Evija üretmeyi planlıyor. Bu rakam sadece ilk yıl için mi, yoksa üretilecek toplam sayı mı, henüz bilmiyoruz.

Öte yandan Evija’nın üretileceği fabrikanın halihazırda dünya üzerindeki en yeni otomobil fabrikası olduğunu belirtmekte de yarar var. Lotus Cars’ın CEO’su Philip Popham yaptığı açıklamada bir zamanlar proje aşamasındaki bu fabrikanın gerçeğe dönüşmesine şahit olmaktan çok memnun olduğunu belirtti. 2019’un yazında faaliyete başlayan fabrikada 1400 Lotus çalışanı ter dökecek.

1972 beygir güç üreteceği ve 0’dan 100 km/s hıza 3 saniyenin altında çıkabileceği belirtilen Evija’nın anlamı “Türünün ilk örneği” imiş. 200 km/s hıza da 9 saniye gibi bir sürede çıkacak olan araç 10 dakika gibi kısa bir süre zarfında tamamen dolacak ve 400 kilometre mesafe kat edebilecek.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version