Çok değil, bundan birkaç gün kadar önce tam elektrikli Lucid Air modelinin üç motorlu versiyonu ABD’deki Laguna Seca pistini en hızlı tamamlayan dört kapılı sedan olmuştu. Tesla Model S’i geride bırakaran birinciliğe gelen arabayla ilgili şimdilerde sosyal medyadan yeni bir video daha paylaşıldı.

“Kim hızlıdan daha hızlıdır?” başlıklı bu 8 saniyelik videoda Lucid Air başlangıç noktasında gözüküyor. Hemen yanında ise hızıyla ünlü elektrikli sedan modeli Porsche Taycan yer alıyor. 400 metrelik drag yarışında Lucid Air pistin tozunu almayı başarıyor ve Taycan’ı geride bırakıyor.

400 metrelik pisti 9.9 saniyede tamamlayan Air, Tesla Model S Performance modelinin 10.4 saniyelik süresini de geçmeyi başarmış. Porsche, Tesla ve Lucid’leri kıyasladığımızda sadece Air modelinin 400 metreyi 10 saniyenin altında kat edebildiğini görüyoruz.

9.9 saniyelik test sonucu stok Lucid Air için geçerli. Üç motorlu Air aynı pisti yalnızca 9.3 saniyede tamamlamayı başardı.

Hayli merak uyandıran videonun sonunda 24 Eylül tarihine işaret edildi. Muhtemelen bu gün geldiğinde resmî drag yarış sonuçları kamuoyuyla paylaşılacaktır. Performans değerinin yanı sıra Lucid Air menzil değeri söz konusu olduğunda da çıtayı ileriye taşıyor. Tam dolu batarya ile 830 kilometre mesafe kat edebileceği açıklanan araba, en yakın rakibi markalara dahi fark atmayı başarıyor.

İnanılmaz derecede fütüristik gibi gözüküyor olmasına rağmen Lucid Air’in kabin içinde 34 inç büyüklüğünde kavisli ekran ve Level 3 otonom sürüş yetenekleri mevcut olacak.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version