Batı Avrupa ülkesi Lüksemburg‘da polis, araç filosuna iki adet Tesla Model S‘i dahil etme kararı aldı. Elektrikten güç aldığı için içten yanmalı motorlara kıyasla daha hızlı ivmelenen araç, polislerin suçluları ve aşırı hız yapan sürücüleri yakalamasını kolaylaştıracak. Öte yandan elektrikli otomobille bu küçük ülkenin karbon emisyonu da azaltılmış olacak.

İki yeni elektrikli otomobilin satın alınması, Lüksemburg yollarındaki araçların yüzde 10’unun hibrid ve elektrikli araçlardan oluşmasını hedefleyen pilot proje kapsamında gerçekleştirildi.

Ülkenin Ulaştırma Bakanı Francois Bausch, ulusal kanal RTL‘ye verdiği demeçte Model S’lerin satın alınmasını “Polis otobanda hız yapan sürücüleri Citroen 2CV gibi araçlarla yakalayamaz, bu yüzden hızlı arabalara ihtiyaçları var” diye yorumlandı.

Ülke sınırları içinde şarj problemi yok

Malum olduğu üzere elektrikli otomobillerle alakalı en büyük endişe, bataryalarının düzenli olarak şarj edilme ihtiyacı duyuyor oluşu. Ancak bu, Lüksemburg sınırları içinde kesinlikle sorun teşkil etmiyor. Çünkü ülkenin en kuzeyiyle güneyi arasındaki mesafe sadece 100 kilometre.

Öyle ki ülkenin otoban polisi teşkilatının başındaki isim Laurent Lentz, “Devriyelerimiz en fazla 200 kilometre mesafe kat ediyorlar. Hal böyle olunca batarya ömrünün bizim için sorun olmayacağını söyleyebiliriz” dedi.

Ancak Lentz, Lüksemburg polisinin daha fazla Tesla aracı satın alması için henüz erken olduğunun da altını çizdi. Yerel medya her bir Tesla modelinin özel konfigürasyonlarından ötürü 100 bin Euro‘ya mal olduğunu belirtirken, polis bu rakamı doğrulamaktan kaçındı.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version