Birçok farklı markaya ait klasik modelleri alıp içten yanmalı motor yerine elektrikli motorlardan güç alacak şekilde tasarlayan modifiye şirketlerinin sayısı hiç de az değil. Bunların en meşhuru ve en çok tanınanı ise Lunaz olabilir.

İngiltere menşeli bu şirket klasik Rolls Royce araçlarını elektrikliye uyarlamasıyla biliniyor. Şirket özellikle Rolls Royce Phantom ve Silver Cloud modelleri üzerine çalışmalarını yoğunlaştırmış durumda.

Fiyatı 350 bin Sterlin’den başlayan ücretler karşılığında lüks klasik otomobillerden toplam 30 stok açan Lunaz, önceden de müşterilerine elektrikli Jaguar ve Bentley araçlarına sahip olma imkânı sunmuştu.

1961 model Rolls Royce Phantom V’yi baştan aşağıya restore eden ve geliştirdiği elektrikli güç ünitesinin arabaya montajını gerçekleştiren Lunaz, yazılımsal ve donanımsal güncellemeler noktasında hep üzerine koyarak ilerlemeye devam ediyor.

Lunaz’ın açıklamasına göre elektrikli Phantom modellerine olan talep beklenenden fazla. Hal böyle olunca şirket model çeşitliliğini arttırmak için Silver Cloud’u da elektrikliye dönüştürmek için kolları sıvamış.

Müşteriler dört kapılı limuzin, çift kapılı coupe veya üstü açılır olmak üzere farklı gövde stilleri arasında tercihte bulunabiliyorlar.

Bu arada yazının girişinde bahsettiğimiz 350 bin Sterlin rakamı Silver Cloud için geçerliydi. Elektrikliye dönüştürülmüş Rolls Royce Phantom için fiyatlar 500 bin Sterlin’den başlıyor.

Bunun karşılığında müşteriler 480 kilometre mesafe kat edebilen 120 kWh bataryaya sahip 1961 model bir elektrikli araca kavuşmuş oluyorlar. RR hayranlarının yanı sıra koleksiyonerler de bu arabalara ilgi gösteriyor.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version