Günümüzde en çok satan akıllı saat denince akla gelen ilk model olmasına rağmen Apple Watch‘ın son dönemde ciddi manada kan kaybına uğradığı bilinen bir gerçek.

Bu durumun en büyük sebeplerinden biri, birçok büyük kuruluşun Apple Watch’e verdiği desteği kesmeye başlamış oluşu. Nitekim hatırlanacağı üzere geçen sene Google Haritalar, Apple Watch uygulamasının fişini çekme kararı almıştı.

Firmalar bir bir Apple Watch’ı terk ediyor

Daha sonra 4 Nisan 2018 tarihinde Instagram‘ın da artık Apple Watch’ta kullanılamayacağı haberi gündeme geldi. Bu ve benzeri birçok uygulamanın yanı sıra nihayet Lyft de Apple Watch için verdiği desteği sonlandırma kararı aldığını duyurdu.

Bilindiği üzere Lyft, tıpkı Uber gibi çalışan ve yurtdışında yaygın olarak kullanılan bir taksi çağırma uygulaması. An itibariyle Apple’ın App Store uygulamasından Apple Watch versiyonunu kaldıran Lyft, bu kararıyla akıllı saat kullanıcılarını hayal kırıklığına uğratmış bulunuyor.

Yeni bir uygulama mı geliyor?

Ancak MacRumors sitesinin takipçilerinden Alec rumuzlu bir kullanıcı, yapmış olduğu yorumda Lyft ile irtibata geçerek Apple Watch kararının arkasında yatan sebebin “yenilenmiş bir uygulama geliştirme” olduğunu öne sürdü. Buna göre Lyft mühendisleri, Apple Watch için yeni bir uygulamanın entegrasyonunu deniyor olabilirler.

Tabii şu aşamada yeni uygulamanın ne zaman yayına alınacağına dair bir uygulama yok. Ancak Lyft’in uzman yazılımları, Apple Watchin çıkan yeni watchOS 4 SDK‘sı üzerine çalışmalar yürütüyor olabilirler.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version