Kullanıcıların bulundukları konuma taksi çağırıp cep telefonlarından ödeme yapabilmelerini sağlayan Uber benzeri oluşum Lyft, ne yazık ki an itibariyle ülkemizde aktif olarak faaliyet göstermiyor. Ancak yurtdışında hayli popüler olduğu söylenebilir. Özelikle ABD’de Lyft kullanıcılarının sayısı azımsanmayacak kadar çok.

Şimdi ise Lyft, tıpkı Uber gibi sürücüsüz otomobiller üzerine çalışmalar gerçekleştirdiğini duyurdu. Bunun için ABD‘nin Kaliforniya eyaletine bağlı Concord şehrindeki GoMentum İstasyonu‘nda test çalışmalarına başlanacak.

Test sürüşü gerçekleştirilecek olan arabalar, halihazırda içten yanmalı motora sahip BMW modellerinden oluşuyor.

Ancak bu araçlara tamamen Lyft bünyesindeki mühendis ekip tarafından tasarlanan otonom sürüş yazılım ve sensörleri entegre edilecek. Bu sayede Lyft, rakiplerinden geri kalmayıp sürücüsüz otomobil pazarında söz sahibi olmayı hedefliyor.

Lyft, Uber’in gerisinde

Uber’den sonra ABD’nin en yaygın kullanılan taksi çağırma hizmeti olarak görülen Lyft, otonom araç teknolojilerinde de Uber’in gerisinde. Çünkü halihazırda Uber’in ABD’nin birçok şehrinde sürücüsüz arabalarını test ettiği biliniyor.

Ayrıca Lyft’in tamamen kendi bünyesindeki mühendis kadrosuyla sürücüsüz otomobil yazılımları geliştirmeye başlaması da bir ilk. Bugüne dek daha çok Waymo, GM, Jaguar-Land Rover, Ford, NuTonomy, Aptiv ve Drive.ai gibi şirketlerle ortaklaşa çalışmalar yürüten Lyft ilk kez kendi imkânlarıyla bir şeyler yapmaya çalışıyor. 

Merak edenler için, birçok otomotiv firmasının test sürüşlerini gerçekleştirdiği GoMentum İstasyonu yukarıdaki gibi bir alandan oluşuyor. Honda ve Toyota, bu alanın en büyük müşterilerinden.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version