Takvim yaprakları 2018 yılının Mayıs ayını gösterdiğinde Aptiv şirketi bir dizi sürücüsüz otomobil modeliyle Lyft’in ağına dahil oldu ve Las Vegas’taki müşterilere otonom araçlarla seyahat edebilme imkânı sunmaya başladı. Aynı sene Ağustos ayında ise Lyft’in açıkladığı verilere göre uygulama üzerinden 5 binden fazla yolculuk , sürücüsüz araçlarla gerçekleştirildi.

Kısa sürede bu kadar fazla ilgi gösterilen otonom araçlara dair açıklanan son veriler ise kesinlikle şaşırtıcı seviyedeydi. Buna göre Lyft kullanıcıları 50 bin defadan fazla sürücüsüz otomobil yolculuğunu başarıyla tamamladı.

Uber de aynı alana yatırım yapıyor

Gelecekte bir gün tüm yolculukların otonom araçlar aracılığıyla gerçekleşeceği tahmini artık akla hiç de uzak gelmiyor. Keza Uber de tıpkı Lyft gibi bu alana ciddi manada yatırım yapan bir diğer şirket. Fakat Lyft bu noktada farklı bir yaklaşım benimseyerek yatırımı kendisi yapmadı, bunun yerine otonom araç şirketi Aptiv’le işbirliğine gitmeyi tercih etmiş bulunuyor.

Yolculuklar neredeyse 5 yıldızla tamamlandı

50 bin otonom araç yolculuğuna kullanıcılar kaç yıldız verdi dersiniz? Lyft’in açıklaması, müşterilerden alınan geri bildirimlerin 5 üzerinden ortalama 4.97 yıldız aldığı yönündeydi. Yani yolcular bu yeniliğe gayet de ayak uydurmuş ve memnun kalmış gözüküyorlar.

Şirketin yaptığı bir diğer araştırma da kullanıcıların yüzde 92’sinin otonom araç seyahatlerinde kendilerini “çok” veya “inanılmaz” güvende hissettikleri sonucunu verdi. Yolcuların yüzde 95’i de ilk kez bir otonom araçla yolculuk yaptıklarını belirttiler.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version