Uber’in ABD genelindeki en büyük rakibi olarak niteleyebileceğimiz Lyft, çoğu zaman müşterilerini A noktasından B noktasına uygun fiyatla taşıma hizmeti sunuyor. Ancak sektörün büyük kısmını domine eden Uber’i tahtından etmek için faaliyet alanını çeşitlendirmeye çalışan Lyft en son elektrikli scooter kiralama işine girmişti.

Bu hizmeti ülke çapında geniş bir ağa yayan Lyft şimdilerde San Fransisco genelindeki küçük bir müşteri grubu için uzun vadeli araç kiralama hizmeti sunmaya başladı.

Kullanıcıların hayatını kolaylaştırıyor

Lyft sözcüsü Engadget’e verdiği demeçte “Müşterilerimiz scooter ve bisiklet kiralamanın yanı sıra şehir içi toplu taşıma saatlerini de artık uygulamamız üzerinden görebiliyorlar. Şuan ise uzun yola çıkacak kullanıcılarımızın birkaç günlük araba tutabilmelerini sağlayacak yeni hizmetimizi özel bir müşteri kitlesiyle test etmeye başladık” dedi.

Örnek vermek gerekirse bu yeni hizmet sayesinde hafta sonu İstanbul’dan Ankara’ya gidecek ve birkaç günlüğüne kalacak Lyft kullanıcıları artık uygulama üzerinden araba kiralayabilecekler. Dilerlerse müşterilere arabalarını Ankara’da bırakabilme imkânı da sunulacak.

Fiyat politikası hala daha belli değil

Şuan hala daha deneme sürecinde olduğu için Lyft’in uzun dönemli araba kiralama hizmetine ilişkin fiyat politikası tam olarak netlik kazanmış değil. Fakat tahminler normal sedan modellerinin 60 dolar, SUV’ların ise 100 dolardan günlük kiralanabileceği yönünde yoğunlaşıyor.

Türkiye genelinde faaliyet göstermeyen Lyft’in gelecekte ülkemizde de Uber’e alternatif olarak pazarda konumlanma ihtimali mevcut.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version