Uber‘e alternatif ve rakip olarak yola çıkan Lyft, sürücüsüz otomobil ağını genişletiyor. Şirketin otonom sürüş yazılımı geliştirmek için ortaklaşa çalıştığı Aptiv firmasından yapılan açıklamada filoya dahil olan 30 yeni sürücüsüz aracın ABD’nin Las Vegas şehrinde trafiğe çıkacağı belirtildi.

Buna göre Las Vegas‘ta yaşayan Lyft kullanıcıları, uygulama üzerinden sürücüsüz otomobil çağırarak seyahat edebilecekler. Ancak yolcuların bunun için araç çağırmadan önce sürücüsüz araba seçeneğini işaretlemeleri gerekiyor.

Uzun vadeli bir anlaşma söz konusu

Aslına bakılırsa Aptiv ve Lyft ilk kez beraber çalışmıyor. Uzun vadeli anlaşma imzalayan iki şirket güçlerini birleştirerek otonom araç pazarına hareketlilik katmayı hedefliyor.

Halen daha test ve AR-GE süreci devam eden sürücüsüz otomobil teknolojisinin bir gün herkesin kullanımına sunulması, iki şirketin nihai hedefleri arasında.

Yolcular sürücüsüz arabaları çok sevdi!

Hatırlanacağı üzere Aptiv, bu yıl CES (Tüketici Elektroniği Fuarı) kapsamında 400 otonom aracı halka açık bir şekilde trafiğe sunacaklarını duyurmuştu. Yolculardan da gayet olumlu geri dönüşler alan bu araçlar, 5 yıldız üzerinden 4.99 puan almayı başarmıştı.

Uber ve Waymo‘nun sürücüsüz araçlarında olduğu gibi, Lyft ağına dahil olan otonom araçlarda da direksiyonun başında her zaman için bir güvenlik şoförü yer alıyor. Bu sayede sistemde meydana gelmesi muhtemel herhangi bir arıza veya aksaklık durumunda şoför devreye girerek kazayı önleyebiliyor. Mevcut yasalar da bunu zorunlu kılıyor.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version