Uber’in ABD’deki en büyük rakibi olarak nitelendirebileceğimiz Lyft, yolcular için seyahatleri daha güvenli kılmak için bir dizi yeniliği hayata geçirdi. Her gün binlerce kişi tarafından kullanılan uygulamada artık panik butonu özelliği de yerini almış oldu.

İsminden de anlaşılacağı üzere bu butona basıldığında Lyft doğrudan 911’i arıyor ve yolcunun acil durum çağrısında bulunabilmesini sağlıyor. Geçen sene de bu özelliğin aynısı sürücüler için uygulamaya eklenmişti.

Kanlı cinayetin ardından hayata geçirildi

Bundan böyle yolcular, sürücünün kullandığı arabaya ait plakayı daha büyük bir şekilde uygulama içinde görebiliyorlar. Bu, yolcuların yanlış arabaya binmesini önlemek için hayata geçirilmiş bir düzenleme.

Güney Carolina Üniversitesi‘nde okuyan bir öğrencinin kendini Uber sürücüsüymüş gibi gösteren birinin arabasına binmesinin ardından katledilmesi, bu değişikliğin en büyük gerekçelerinden de birisi.

Bir diğer ufak değişiklik ise sürücülere 4 yıldan az yıldız veren kullanıcıların mutlaka yazılı olarak geri dönüş bildirme zorunluluğunun getirilmesi oldu. Tamamen anonim, yani yolcunun ismi gözükmeyecek şekilde toplanan bu bilgiler ışığında Lyft’in hizmet kalitesini arttırması hedefleniyor.

Sürücülere tacizden korunma eğitimi veriliyor

Öte yandan Lyft’in mevcut sürücü kadrosuna cinsel tacizden korunma eğitimi verdiği bilgisini de paylaşmakta yarar var. Özellikle kadın sürücülerin şikayetçi olduğu bu durum karşısında yapılması gerekenler düzenlenen eğitimlerde anlatılıyor. Yolcu ve sürücünün güvenliğini en birinci önceliği haline getiren Lyft, bu sayede Uber’le olan rekabette öne geçmeyi amaçlıyor.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version