Ek fonlama kampanyası başlayan Lyft, yatırımcılardan topladığı 600 milyon dolarla birlikte toplam değerini 15.1 milyar dolar seviyesine çıkarmayı başardı. Uber’e alternatif olarak pazarda konumlanan ve taksi çağırma uygulaması olarak yurtdışında popülaritesini arttıran Lyft, elde ettiği yeni yatırım geliriyle giderek kızışan rekabette öne çıkmaya çalışacak.

Fidelity Yönetim ve Araştırma Şirketi tarafından yönetilen fonlama sürecine daha çok mevcut yatırımcılar ilgi gösterdi. Google’ın yatırımcılık şirketi CapitalG tarafından yönetilen ve 1.5 milyar dolar yatırım toplanmasıyla sonuçlanan en son fonlama faaliyeti bundan 6 ay önce gerçekleştirilmişti. O dönemde Lyft’in toplam değeri 11.5 milyar dolar olarak hesaplanıyordu.

Geçtiğimiz yıl Uber’e zor günler yaşattı

Lyft‘in değerini bu denli hızla arttırması tesadüf değil elbette. En büyük rakibi Uber’e 2017 yılını dar eden Lyft, kendisini çok daha iyi bir alternatif olarak pazarlayarak #DeleteUber (Uber’i sil) kampanyasını başlattı. Daha çok Kanada‘da pazar payını arttıran ve yayılan Lyft, Uber’in aksine deniz aşırı ülkelerde pek de aktif kullanılıyor sayılmaz.

Bu arada Lyft, Wall Street Journal’in haberine göre geçtiğimiz yıl rekor kırarak toplamda 7.7 milyar dolarlık taksi talebini yerine getirdi. Ancak kıyaslayacak olursak, Uber aynı dönemde 37 milyar dolarlık çağrı kabul etti. Ayrıca 2018 yılının başında Uber de Japonya menşeli teknoloji devi SoftBank‘tan 1.25 milyar dolarlık yatırım almayı başardı.

Her iki şirket de otonom teknolojiye sahip otomobiller geliştirmek üzere çalışmalarını sürdürüyor.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version