İngiltere menşeli Aston Martin markası için işler şu sıra pek de iyi gitmiyor. 239 milyon dolar değerinde nakit enjeksiyonuna ihtiyaç duyan ve yavaş yavaş belini doğrultmaya başlayan şirket yol haritasında önemli değişikliklere de gitmek zorunda kaldı. Hayli kötü geçen 2019 yılının ardından Aston Martin, hayranlarını heyecanlandıran Lagonda EV isimli elektrikli modelin üretim planlarını ertelemeye karar verdi.

Rapide E modeli de aynı şekilde, bu plan doğrultusunda yakın tarihte Aston Martin tutkunlarının karşısına çıkmayacak.

Bizzat Aston Martin’in CEO’su Andy Palmer tarafından 2019 yılı “İnanılmaz hayal kırıklığına yol açan bir yıl” olarak nitelendirilmişti. Eh, haksız da sayılmaz. Perakende satış adedi artmış olsa da müşteriler daha ucuz modellere yöneldi. Avrupa kıtası genelindeki toptan satışlar ise bir önceki seneye kıyasla yüzde 7 düşüş gösterdi.

Çinliler Aston Martin’i satın alacaktı

Hatta bir ara Volvo’yu da bünyesine alan Çinli Geely grubunun Aston Martin’i satın alabileceği iddiaları dahi gündeme geldi. Ancak son anda Formula 1 milyarderi Lawrence Stroll devreye girdi ve asırlık firmaya yardım elini uzattı.

Kurduğu konsorsiyum sayesinde otomobil üreticisine 182 milyon Sterlin değerinde yatırım yapan Stroll, şirketin yüzde 16.7’lik hissesini satın almış oldu. Racing Point F1 takımının da sahibi olan Stroll adını Aston Martin’in yönetim kurulu üyeleri arasına da yazdırdı.

Andy Palmer halen daha CEO’luk görevine devam edecek, ancak yeni iş planı doğrultusunda işten çıkarma ve küçülme operasyonunu da yönetmek zorunda kalacak.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version