ABD menşeli manav devi Kroger ve otonom araç geliştirme girişimi Nuro, bugünden itibaren Arizona eyaletinin Scottsdale şehri genelinde sürücüsüz teslimat uygulamasının yürürlüğe girdiğini duyurdu. İki şirket Haziran ayında bu projeye başladıklarını duyurmuştu.

Henüz pilot aşamasında olan uygulamaya dev mağaza zincirinin ilk etapta sadece bir şubesi dahil olacak. Kroger bünyesindeki Fry’s‘tan ürün satın almak isteyen müşteriler, mobil uygulama veya web sitesi üzerinden siparişlerini geçtikten sonra teslimat tarihini diledikleri gibi belirleyebiliyorlar. Teslimat ücreti ise her şey dahil 5.95 dolar olarak belirlenmiş, üstelik herhangi bir alt limit sınırı da yok.

Nuro’nun otonom araç modelleri yola çıktı

Mevcut filoda yer alan otonom sürüş yeteneğine sahip Toyota Prius ve Nissan Leaf araçları, müşterilerin talep ettikleri ürünleri insan eli değmeden ulaştırmak için yola çıktılar. Her ne kadar araçlar sürücüsüz olsa da, direksiyonun gerisinde güvenlik gerekçelerinden ötürü bir kişi mutlaka bulunacak.

Ancak Nuro sonbahardan sonra kendi bünyesinde geliştirdiği R1 isimli sürücüsüz teslimat robotlarını devreye almayı planlıyor. Bu araç halen daha Nuro’nun Kaliforniya‘daki genel merkezinde test ediliyor.

Arizona yönetiminden otonom araçlara tam destek

Uber ve Google başta olmak üzere sürücüsüz otomobil geliştiren birçok şirket çalışmalarına Arizona eyaleti genelinde devam ediyor. Bunun sebebi, Arizona eyaletinin ve Scottsdale gibi şehir yönetimlerinin otonom araçların geliştirilmesine tam destek vermesi. Öyle ki belediye başkanı Jim Lane yaptığı açıklamada “Scottsdale sakinlerinin hayatını kolaylaştıracak yenilikçi teknolojileri destekliyoruz” dedi.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version