FCA bünyesindeki butik lüks otomobil markası Maserati’nin Ghibli modelinin plug-in hibrid versiyonu için son hazırlıklar tamamlandı. İlk kez geçen sene duyurusu yapılan aracın 2020 Pekin Otomobil Fuarı kapsamında görücüye çıkması planlanıyor. Adı henüz kesinlik kazanmayan model, İtalyan markanın elektrikliye dönüş hedefi kapsamında piyasaya süreceği ilk araba olması yönüyle özel bir yere sahip.

Maserati’ye yakın kaynakların Automotive News Europe’ye verdiği ipuçlarına göre Ghibli’nin hibrid versiyonu ilk kez Pekin’deki otomobil fuarının katılımcılara kapısını açacağı 21 Nisan tarihinde kamuoyunun beğenisine sunulacak. Aracın nihayet hibrid versiyonunun çıkması, Çin pazarı için birçok noktadan mantıklı bir karar. Dünyanın en büyük ikinci otomobil pazarı Maserati için de önemli bir pazar.

Çin’de elektrikli modelleri teşvik ediliyor

Haberde fotoğraflarını gördüğünüz araç, mevcut nesil Ghibli’den başkası değil. Bu model de 2013 yılında Şangay Otomobil Fuarı’nda tanıtılmıştı, ancak aradan geçen süre zarfında Maserati’nin satışları hayli düştü. PHEV (Plug-in hibrid) versiyonu ile firmanın amacı bu kötü gidişatı tersine çevirmek.

Çünkü halihazırda Çin’de hükümet elektrikli otomobil satın almak isteyen çevre dostu vatandaşlarına ciddi teşvikler sağlıyor. Böylelikle artan hava kirliliğini önlemeyi düşünüyorlar.

Şuan için Ghibli’de ne tür bir hibrid teknolojisinin kullanılacağı bilinmiyor. Muhtemelen benzinli motora takviye olarak küçük bir elektrikli motor kullanılacaktır. 7 yaşına basan mevcut modelin gerek iç, gerekse dış tasarım noktasında köklü değişiklikler geçirmesi de söz konusu olabilir.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version