Maserati’nin son süper otomobil modeli MC20’nin konsolu minimalist ve sade gözüküyor olabilir, ancak sahip olduğu teknoloji noktasında rakiplerinden geri kalır hiçbir yanı yok. Android Automotive OS adını taşıyan işletim sisteminden güç alacağını öğrendiğimiz araba, bu sistemi kullanan en hızlı otomobil olacak.

325 km/s hıza çıkabilen arabanın dış görünümü de eleştirmenlerden geçer not almayı başarmıştı. Ancak en çok dikkati çeken detay kaputun altında yatan 3.0 litrelik çift turbolu V6 motor.

Günümüzde satın alacağınız herhangi bir Maserati modelinin yedek parçaları, Fiat Chrysler modelleriyle uyumlu. Yani ortak parça kullanımı söz konusu. Mesela araç içi eğlence sistemi Dodge Challenger modelinden, vites değiştirmek için kullanılan yuvarlak halka ise Chrysler Pacifica modelinden alınmış. Bu durum Maserati tutkunları tarafından çokça eleştiriliyordu, neyse ki MC20’de benzer bir durum söz konusu olmayacak.

Google Haritalar uygulamasıyla navigasyon özelliğine kavuşan araç gerçek zamanlı trafik ve güzergah değişikliklerini sürücüsüne bildirecek.

Google Play Store desteğine sahip olması sayesinde üçüncü parti uygulamaları mağazadan indirebilmek de mümkün olacak. Google Asistan da gayet iyi çalışıyor ve sürücünün sesli komutlarını başarıyla yerine getirebiliyor.

Bazı Volvo’larda ve Polestar modellerinde de kullanılan Android Automotive OS ile çalışan diğer arabalarla etkileşime geçebilen MC20, bu sayede yol ve hava durumuna dair en isabetli bilgiyi sürücüsüne aktarabilecek. Arabanın sürüş modları arasındaki geçiş de eğlence ekranı üzerinden gerçekleştirilecek.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version