İtalyan butik spor otomobil markası Maserati, yeni bir çağa girmek üzere olduklarını resmen açıkladı. Süper otomobil modeli MC20 prototipinin kamuflajlı fotoğraflarını kamuoyuyla paylaşan Maserati’nin reklam ve pazarlama birimi, tanıtım faaliyetleri için İtalya’nın Milan şehrindeki Piazza degli Affari meydanını uygun görmüş.

Ünlü İtalyan heykeltraş Maurizio Cattelan’ın “L.O.V.E.” adını verdiği sanat eseri önünde poz veren MC20’nin gerçekten çok güzel gözüktüğünü söyleyebilmek mümkün.

Bir örneğine Alfa Romeo 4C modelinde rastladığımız karbon şasinin kullanılacağı belirtilen MC20, hızlı olduğu kadar hafif olmasıyla da avantaj elde edecek. Aerodinamik değerini iyileştirme kaygısı güdülerek yerleştirilen birçok hava kanalına ev sahipliği yapan modelin arka stop lambasının bile önemli bir kısmı kamuflajla kaplandığı için genel tasarım öğeleri hakkında fikir sahibi olmak güç.

Motoru da Maserati imzasını taşıyor

Arkaya baktığımız zaman aracın motorunun yine Maserati tarafından geliştirildiğini öğreniyoruz. Birçok farklı güç ünitesinin opsiyonel olarak alıcılara sunulması muhtemel, ancak bu opsiyonların en üstünde hibrid V6 motorun yer alması bekleniyor. Üç adet elektrikli motorun yer alacağı bu seçenekle MC20’nin 600 beygir güce ulaşması söz konusu olacak. Tabii tamamen elektrikli bir MC20’ye dair dedikodu ve söylentiler de var.

Elde tek vites seçeneği ise sekiz ileri çift kavramalı ve gücü sadece arka tekerleklere ileten otomatik şanzıman. 0’dan 100 km/s hıza 2 saniye civarında çıkacağı konuşulan aracın Mayıs ayında lansman yapacağı belirtiliyor.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version