2020 model Maserati Ghibli Hybrid modeli 16 Temmuz’da üzerindeki sır perdesini aralayacak. Bu arabayı çok özel kılan en önemli ayrıntısı, Maserati’nin elektrikliye çevrilmiş ilk modeli olması. Ghibli Hybrid bu yönüyle ilk olacak, ancak son olacağa benzemiyor.

Aldığımız duyumlara göre İtalyan otomobil markası yeni nesil GranTurismo ve GranCabriolet modellerinin de hibrid versiyonlarını gelecekte görücüye çıkaracak.

Ancak an itibariyle Maserati’nin Ghibli Hybrid’i tanıtacak olması, dev İtalyan markası için yeni bir çağın başladığı anlamına geliyor. Üstelik hepsi bununla da sınırlı değil. Maserati yıl sonuna doğru benzinli motordan güç alan makyajlı kasa Ghibli’yi de tanıtacak. Tabii öncesinde merakla beklenen benzinli ve elektrikli hibrid güç ünitesine ev sahipliği yapan MC20 isimli spor otomobilin çıkışına şahit olacağız.

Maserati’nin resmî Facebook sayfasında yayınlanan fragmanla Ghibli Hybrid’in heyecan verici özelliklerine vurgu yapıldı. Işıklandırma efektleriyle elektrikliye dönüş sinyalinin verildiği video kısa sürede binlerce kez beğeni ve paylaşım aldı.

Ancak 10 saniye uzunluğundaki bu video pek de detay barındırmıyor. Yine de Ghibli Hybrid’in çıkışını merakla bekleyenlerin ağzına bal çalmak için yeterli olduğu söylenebilir.

Tahminler arabanın mevcut modelle aynı tasarım çizgilerine ev sahipliği yapacağı yönünde. Ancak ön tamponda ve yan hava kanallarında ufak tefek değişikliklerin hayata geçirilmesi söz konusu olabilir.

Stok benzinli modelden daha güçlü olması beklenen Ghibli Hybrid’e dair detayları yarın gün içinde paylaşıyor olacağız.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version