Çinli teknoloji devi Huawei, yapay zeka ile güçlendirilmiş işlemcisi sayesinde akıllı telefon aracılığıyla sürücüsüz bir arabayı kontrol ederek dünya çapında bir ilke imza atmayı başardı.

“RoadReader” (Yol okuyucu) adı verilen proje kapsamında Huawei’nin akıllı telefonlarında yer alan nesne tanımlama teknolojisinin sınırları zorlandı. Öğrenme yeteneği, hızı ve performansı çok daha iyileştirilen yapay zekaya sahip Huawei Mate 10 Pro ile gerçekleştirilen sürücüsüz otomobil testleri başarıyla tamamlandı.

Otonom araba, karşısına çıkan nesneleri tanıyabiliyor

Proje kapsamında Huawei, Porsche’nin Panamera modelini sürücüsüz bir arabaya çevirdi. Diğer otonom arabaların aksine Panamera, karşısına çıkan nesneleri tanımlayabilme yeteneğine kavuşturuldu. Bilindiği üzere diğer arabalar karşılaştıkları engelleri fark edebiliyor, ancak bu engellerin ne olduğunu fark edemiyordu.

Huawei’nin yapay zeka ile güçlendirdiği Mate 10 Pro modelinin kontrol ettiği Panamera; kedi, köpek, top ve bisiklet gibi binden fazla farklı objeyi tanımlama yeteneğine sahip.

Harici işlemciye gerek yok

Günümüzde testleri devam eden çoğu otonom araba, üçüncü parti tedarikçilerden temin edilen işlemcilerden ve bilgisayar gücünden faydalanıyor. Oysa Huawei, tüm bunları Mate 10 Pro modelindeki güçlü işlemci ile çok daha etkin bir şekilde gerçekleştirmeyi başarmış durumdu.

Aşağıda videosunu izleyebileceğiniz RoadReader projesi ve Porsche Panamera’nın üstün yetenekleri, 26-27 Şubat tarihleri arasında Barcelona’daki MWC etkinliğine katılacak ziyaretçiler tarafından yerinde gözlemlenebilecek. Hatta isteyen katılımcılar otonom Panamera’nın nesne tanımlama yeteneğini de test edebilecekler.

https://www.youtube.com/watch?v=JBGRRx-aSpU

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version