Otomobil şirketleri zaman zaman piyasaya yeni sürmeye hazırlandıkları modelleri, diğer markaların araçlarıyla kıyaslayarak pazarda ne denli rekabet edeceklerini ölçmeleriyle biliniyor. Japon otomotiv devi Mazda da bu şirketlerden birisi.

Bugüne dek araçlarını yalnızca BMW modelleriyle kıyaslayan ve BMW ile rekabet edecek modeller üretmeye şartlanan Mazda, buna gerekçe olarak her iki firmanın da bir arabanın nasıl olması gerektiğine dair aynı felsefeyi paylaşmalarını gösteriyordu. Ta ki düne kadar.

Çünkü bugün aldığımız habere göre Mazda, artık araçlarını Toyota’nın modelleriyle kıyaslamaya ve yeni modellerde bu doğrultuda iyileştirmeler yapmaya başlamış bulunuyor.

Mazda: BMW eski BMW değil

Mazda’nın BMW’yi kendine mihenk taşı kabul etmeyi bırakmasının en büyük gerekçesi, yeni nesil BMW modellerinin sürücüyle araba arasındaki bağı tamamen koparması olarak gösteriliyor. Mazda mühendislerine göre direksiyonunun verdiği hissiyat, motorun gaz pedalına verdiği tepkime ve egzoz sesi gibi kriterler artık pek önemsenmediği için BMW araçlarını kullanmak eskiye kıyasla daha az keyifli hale gelmiş bulunuyor.

Camry’den çok etkilendiler

Toyota’nın yeni Camry modelinde kullanılan mühendislik dehasına ve sunulan üstün sürüş deneyimine hayran kalan Mazda mühendisleri, artık AR-GE çalışmalarında Camry’den esinlenmeye başlamış bulunuyorlar. Öyle ki SkyActiv-X prototipinin test edildiği Kaliforniya’daki etkinlikte söz alan bir Mazda mühendisi “Camry önceleri sürmesi çok sıkıcı bir arabaydı, ancak şimdi Toyota’nın elinde kesinlikle çok iyi bir model var” dedi.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version