Elektrikli otomobillerde, menzil değerini arttırmak adına çalışmalar devam ediyor. Bunun için yeni sistemler ve yeni sürüş teknolojileri geliştiriyor. Mazda MX-30 E-Skyactiv R-EV modeli de bu yeni teknolojilerle geliştirilmiş modellerden biri oldu.

Daha önce benzer bir teknolojiyi Nissan e-Power sisteminde de gördüğümüz yeni araç, elektrikli araçlar için menzil değerini biraz daha arttıracak bir çözüm sunuyor. Aracın özelliklerine geçelim ve bu konuyu daha detaylı ele almış olalım.

Mazda MX-30 E-Skyactiv R-EV Motor Özellikleri ve Diğer Bilgiler

Mazda MX-30, yani ana versiyonda daha büyük bir pil ile beraber elektrikli araç için sınırlı bir menzil sunulmuştu. Mazda MX-30 E-Skyactiv R-EV, daha küçük bir pille geliyor. Araç daha küçük pili ile 85 km kadar gidebiliyor.

Fakat asıl durum farklı. Araçta yer alan benzinli motor, elektrikli motoru besliyor. Benzinli motorun tekerlere güç verme gibi bir niyeti yok. 73 beygirlik bu motor, elektrikli motoru besleyerek aracın menzilinin 600 km seviyesine kadar çıkarıyor.

Aracın tekerlerine asıl güç veren motor ise merkezde yer alan elektrikli motor. Elektrikli motorun gücü ise 167 beygir olarak açıklandı. Serinin Tork değeri ise 260 Nm olarak belirlenmiş. Bakıldığı zaman elektrikli motor hem beygir gücü hem de tork kısmında standartları tam anlamıyla karşılıyor.

Ek olarak kullanılan benzinli motor da başta dediğimiz gibi menzil değerinin 600 km seviyesine kadar çıkmasını sağlıyor. Yine başta söylediğimiz gibi benzer bir durum Nissan e-Power teknolojisinde de var.

Bu motorla beraber aracın 100 km hızlanmasının da 9.1 saniye olduğunu belirtelim. Yani yeni seri aynı zamanda hızlanma performansı açısından da iddialı. Hız konusunda ise anlamsız derecede bir sınırlandırma var diyebilirim. Benzinli motorun elektrikli motoru desteklemesine karşın aracın hızı 140 km ile sınırlandırılmış.

Yeni seri için ilk satışların Almanya’da başlayacağını ve fiyatların da 36 bin Euro civarında olduğunu ekleyelim. Türkiye’ye gelir mi gelmez mi henüz belli olmadı.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version