Mazda için işlerin Türkiye genelinde pek de iyi gitmediğini söyleyebilmek mümkün. Çoğu şehirde yetkili bayisi bile bulunmayan, kendini premium bir marka olarak pazarda konumlandırmaya çalışan ancak bunu da başaramayan Mazda’nın ABD genelinde biraz daha iyi bir pozisyonda olduğu tespiti ise haksız sayılmaz.

Emsallerinden sıyrılmanın peşinde

Yeni tanıtılan CX-30 modeliyle dikkatleri üzerine çeken Mazda şimdilerde en küçük crossover modeli CX-3’ü üstün güvenlik önlemleriyle yenileyerek ikinci bir hamlede bulundu. 2020 model CX-3’te Mazda, üç farklı paket seçeneğini teke indirmiş bulunuyor.

Ancak bu tek paket bünyesinde normalde ek ücretle satılan güvenlik önlemleri ve Apple CarPlay ile Android Auto desteği ücretsiz olarak sunuluyor. Bu, Mazda için bir ilk.

1,100 dolarlık paket artık ücretsiz

Daha da iyisi Mazda, aktif güvenlik önlemlerini standart olarak sunarak rakip modellere fark atmanın peşinde. Öyle ki çarpışma önleyici otomatik fren sistemi, yaya tespit sistemi, şerit takip sistemi, adaptif hız kontrolü, otomatik ayarlanan uzun farlar gibi çeşitli önlemler için müşteriler ekstra para ödemek zorunda kalmıyorlar.

Normalde bunların tamamı ABD’deki müşterilere 1,100 dolar ücret karşılığında satılıyordu. Kör nokta izleme ve geri görüş kamerası gibi özellikler de aynı şekilde artık standart hale gelmiş durumda.

2020 model küçük crossover CX-3’ün diğer özellikleri arasında otomatik klima kontrolü, HUD ekran, yağmur sensörlü silecekler ve LED iç aydınlatmayı sayabilmek de mümkün.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version