İngiliz lüks spor otomobil üreticisi McLaren‘in 720S modeli bugüne dek drag yarışlarının favorisi olarak gösteriliyordu, çünkü kaybettiğine çok nadir rastlanıyordu. Hele ki söz konusu olan model 720S’in 1,000 beygirlik modifiyeli versiyonuyken kimse kaybetmesini beklemiyordu.

Öyle ki Avrupa’da düzenlenen bir yarışta iki Lamborghini ve bir Ferrari‘yi geride bırakmayı başarmış bir araçtan bahsediyoruz. Dahası, Bugatti Chiron ve iki Ferrari’yi geçtiği de vaki.

Ancak çok ilginç bir şey oldu ve İngiliz süper otomobil markası, çok farklı bir rakiple yaptığı drag yarışını birinci bitiremedi. Yalnız bu seferki rakibi benzin kullanmıyordu: Tamamen elektrikten güç alan bir Porsche modeliyle boy ölçüşmeye kalktı. Sanılanın aksine de bu model Taycan değildi.

DragTimes isimli YouTube kanalının paylaştığı videoda 720S modeli Taycan olmayan tam elektrikli bir Porsche’a yeniliyor. Yukarıda da izleyeceğiniz yarıştan bu yenilginin yenilir yutulur gibi olmadığını, iki araç arasındaki mesafenin hayli yüksek olduğunu görebilirsiniz.

Elektrikli Porsche çok daha hafif

Ancak videoyu izlemeden önce yarışan iki arabanın teknik özelliklerini kısaca bir hatırlamakta fayda var. McLaren 720S modelinde 710 beygir güce sahip 4.0 litrelik çift turbolu V8 motor kullanılıyor. Arkadan itişli olan arabada 7 ileri çift kavramalı şanzıman yer alıyor, aracın toplam ağırlığı ise bin 442 kilogram.

Yarış çizgisinin diğer tarafında ise 11 inçlik DC elektrikli motorlara ev sahipliği yapan, ürettiği gücü ise sadece arka tekerleklere aktaran bir Porsche yer alıyor. 980 beygir güç üretebilen aracın sadece bin 110 kilogram ağırlığında olması ciddi bir avantaj.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version