Yolsuzluk, uyuşturucu kaçakçılığı, çete ve mafya savaşlarıyla mücadeleye hız veren Meksika hükümeti şimdilerde eski çete üyelerinden ele geçirilen değerli otomobil ve mülkleri satışa çıkarmak için düğmeye bastı. Malına el konulan isimler arasında eski bir siyasetçinin de bulunduğu bilgisi paylaşıldı.

Robin Hood” adı verilen bu program kapsamında açık arttırmaya çıkacak olan Lamborghini ve diğer mallardan elde edilecek milyonlarca dolar para, ihtiyaç sahibi vatandaşlara dağıtılacak. Pazar günü düzenlenecek olan ilk açık arttırmada 77 araba için teklif toplanacak, açılış ise 1.5 milyon dolardan başlayacak.

Fakirden alıp zengine veriliyordu

Tüm bunlar için hükümet Çalınan Malları Halka Teslim Etme adı verilen yeni bir birim oluşturmuş ve başına da Ricardo Rodriguez‘i getirmiş. Düzenlenen basın toplantısında Rodriguez “Bizden önce bu Robin Hood’un tam tersi olarak işliyordu, fakirden alıp yolsuzlara dağıtılıyordu. Artık bu böyle gitmeyecek” dedi.

Ülkenin güneyinde yer alan Oaxaca eyaleti başkanı Andres Manuel Lopez Obrador, açık arttırmadan elde edilen gelirin bölge halkına dağıtılacağını duyurdu. Satışa çıkacak ilk modeller arasında Porsche, Corvette ve Mercedes Benz modellerinin yanı sıra üstü açılır Mustang ile 2007 model bir Lamborghini Murcielago‘nun bulunduğu belirtildi.

Yolsuzluk çok büyük bir sorun

2017 yılında Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Organizasyonu tarafından hazırlanan bir raporda Meksika’nın her sene yolsuzluktan ötürü gayri safi yurt içi hasılasının yüzde 5 ila 9’unu kaybettiği belirtilmişti.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version