Hyundai yeni ürettiği 2018 model plug-in hibrid Sonata‘nın fiyatında indirime giderken, elektrikten güç alan aracın menzil kapasitesinde artış kaydetmeyi başardı.

Güney Koreli plug-in hibrid modeli henüz Türkiye’de satışa çıkmış değil. Ancak halihazırda satıldığı ABD’de çok başarılı olduğu söylenemez. 32 aydan beri sadece 6 bin 141 adet satılan araçtan her ay 200’den az satılmış. 2018 yılının ilk yarısında 351 tane satan Sonata PHEV’in yeni modelinde bu kötü gidişatın tersine dönmesi bekleniyor.

Fiyatında ciddi indirime gidildi

Tabii bunu başarmanın en önemli yolu, fiyatlarda indirim yapmaktan geçiyor. An itibariyle herhangi bir ABD’li müşteri, 2018 model Sonata PHEV‘i 29 bin 216 dolara satın alabiliyor. Normalde 33 bin 250 dolara satılan araca eyalet bazında 4 bin 919 dolarlık destek verildiği için fiyat daha da makul hale geriliyor.

Menzil değeri arttı

Öte yandan yeni Sonata’da göze çarpan tek değişiklik fiyatla sınırlı değil. Yine aynı 9.8 kWh‘lık bataryanın kullanıldığı aracın aerodinamik değerleri iyileştirildiği için artık sadece elektrikli motorla 45 kilometre mesafe kat edebiliyor. Benzinle elektrikli birleştiği zaman Sonata 800 kilometreyi aşkın bir menzil değerini yakalayabiliyor. Elektrikli motorun ürettiği güç ise 50 kW‘de sabit.

Isıtmalı direksiyon, yeni araç içi eğlence sistemi, şerit takip sistemi, sürücü dikkatini ölçme yazılımı, kablosuz Qi şarj pedi, ikinci USB çıkışı, yaya tespit sistemi gibi gelişmiş donanımlar ise cabası.

Fiyat performans dengesi açısından değerlendirecek olursak, 2018 model Sonata’nın hayli iddialı olduğu söylenebilir.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version