Mercedes Benz, plug-in hibrid modellerinden oluşan EQ Power serisine üç yeni araç daha dahil ettiğini resmen duyurdu. Bahsi geçen arabalar ise CLA 250 e Coupe, CLA 250 e Shooting Brake ve GLA 250 e olarak duyuruldu. Üçüncü nesil hibrid sürüş sistemine ev sahipliği yapan EQ Power modelleri arasına dahil olan bu araçlar, birçok noktada birbirlerine benziyorlar.

Tamamen elektrikle çalıştıkları zamanlarda 71 ila 79 kilometre kadar arası bir mesafe kat edebilen yeni EQ Power modellerinde AC ve DC akım şarj sistemi mevcut. AC ile 7.5 kW’a, DC ile ise maksimum 24 kW’a kadar çıkabilen PHEV modelleri performans noktasında sahiplerini üzmeyecek kadar da güçlüler.

Mercedes, tüm bu arabaları tasarlarken batarya paketlerinin yol açtığı ağırlığı dengeli bir şekilde dağıtmaya odaklanmış. Kompakt aile arabası formunda tasarlanan arabalarda Mercedes, 8G DCT çift kavramalı şanzıman teknolojisine yer açmış. 160 kW’lik toplam güç çıkışını 218 beygir olarak çevirebilmemiz mümkün.

Bu güç hem elektrikli sistemden, hem de 1.33 litrelik dört silindirli içten yanmalı motordan geliyor. Lityum iyon 15.6 kW’lık batarya bileşeni duvar tipi prizden 1 saat 45 dakikadan tamamen doluyor. DC şarj istasyonu kullanıldığında ise yüzde 10’dan 80’e kadar doldurması sadece 25 dakika sürüyor. Yani dolum süresinin gayet iyi olduğu söylenebilir.

Performans değerlerine baktığımızda ise araçların 0’dan 100 km/s hıza 6.6 ile 6.9 saniye arası bir sürede çıktığını görüyoruz. Maksimum hız değeri tüm modellerde 225 km/s olarak kayıtlara geçmiş. Birkaç hafta içerisinde satışa çıkacağı belirtilen modellerin başlangıç fiyatı 36 bin 943 € olarak açıklandı.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version