Mercedes Benz sıfır emisyon salınımı gerçekleştiren yeni nesil elektrikli kamyon modellerini 2021 yılı itibariyle seri üretmeyi planladığını duyurdu. Henüz çiçeği burnundaki bu yeni modeller bataryadan güç alan elektrikli ve hidrojen hücre yakıtlı olmak üzere iki farklı motor seçeneğiyle satışa sunulacak. Kamyonların en dolu paketinde menzil değeri 965 kilometreye kadar çıkabilecek.

İlk önce piyasaya Mercedes Benz’in eActros modeli çıkacak. Hatırlanacağı üzere 2018’de bu modelin tanıtımına şahit olmuştuk aslında. Seri üretime 2021’de gireceği Daimler tarafından teyit edilen araba 200 kilometre menzil değerine sahip olacak.

Bu ilk bakışta az gibi gelebilir. Ancak kamyonun daha çok şehir içi yük taşımacılığında kullanılacağını hesaba katarsak hiç de fena sayılmaz. İki ve üç aks olmak üzere farklı versiyonlarda üretilecek olan eActros aynı zamanda “akıllı kamyon” olarak da tanımlanıyor. Rota analizi, filo entegrasyonu ve şarj altyapısı çözümleri gibi birçok özelliğe ev sahipliği yapacak.

eActros LongHaul ise isminden de anlaşılacağı üzere standart eActros’un şehirler arası taşımacılığa uygun, tamamen elektrikli versiyonu olacak. 500 kilometre yol gidebilecek olan bu şarjlı araba dizel rakiplerine kıyasla filo yöneticilerine maliyet avantajı sağlayacak. Seri üretimin ise 2024 gibi başlaması planlanıyor.

Son olarak Mercedes Benz GenH2 modeli 2023’te test edilecek ve 2024’te seri üretime girecek. Hidrojen hücre yakıtıyla çalışacağını öğrendiğimiz uzun yol kamyonu tam dolu depo ile 965 kilometreden fazla yol kat edebilecek.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version