Mercedes, yeni A Class araçlarına oldukça sıradışı bir özelliği daha ekleme kararı aldı. Özellikle Almanya gibi Avrupa ülkelerinde hayli yaygın olan araç paylaşım servisini dahilî olarak sunmaya başlayan Mercedes, A Class araba sahiplerinin otomobillerini arkadaş ve aileleriyle kolayca paylaşabilmesini mümkün kılıyor.

Sadece Almanya’da 1.7 milyon insanın araç paylaşım uygulamalarına kayıt olduğu hesaba katılırsa, Mercedes’in bu girişiminin bir ihtiyaca cevap olarak ortaya çıktığı söylenebilir.

Mercedes Me ile arabalar anahtarsız çalışacak

Lüks otomobil üreticisinin yeni tanıttığı Mercedes Me uygulaması, A Class arabaların akıllı telefon üzerinden belirlenen bir grupla paylaşılabilmesini sağlıyor. Uygulamayı kuran A Class araç sahipleri, kısıtlı bir zaman dilimi için izin tanımladıktan sonra arabalar anahtara ihtiyaç duymaksızın çalıştırılabiliyor. Harika, değil mi?

Yetkisi tanımlanan kullanıcı, telefonuyla Mercedes Me’nin arabaya kurulan iletişim modülüne bağlanarak aracın kapılarını açabiliyor. Sonrasında start-stop düğmesi yardımıyla araç çalıştırılabiliyor.

Peki ya sonra?

Arabayı süren kullanıcı, işi bittikten sonra konsolda bulunan anahtarı yine arabanın üzerinde bırakıyor, akabinde Mercedes Me uygulaması üzerinden arabanın kapıları kilitleniyor. Daha sonra araç sahibi telefonu üzerinden kapının kilitlerini yeniden açıp arabasını sürmeye devam edebiliyor. Hepsi bu kadar.

An itibariyle Almanya’daki yetkili satış noktalarında satılan Mercedes A Class araba modelleri, telefonun arkasına yapıştırılabilen dijital bir çıkartma ile müşterilerin beğenisine sunuluyor. Bu çıkartmadaki dahili NFC okuyucu sayesinde araba uzaktan çalıştırılabiliyor.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version