Geleceğin bugünden daha temiz ve sürdürülebilir olmasını sağlamak için çaba sarf eden otomobil üreticileri şu sıralar elektrikli araba geliştirmeye tam manasıyla ağırlık vermiş durumdalar.

Mercedes Benz de söz konusu elektrikli mobilite, yani şehir içi ulaşım söz konusu olduğu zaman öne çıkan markalardan birisi. Alman lüks otomobil şirketi şimdilerde sıfır emisyon salınımı gerçekleştiren yeni modelini görücüye çıkardı. Fakat bu model sanılanın aksine bir araba değil, scooter!

Kısa mesafeli yolculuklarda kullanılmak üzere tasarlanan bu elektrikli scooter modelinin olayı, dayanıklılığı. Yapımında kullanılan yüksek kaliteli malzeme ve bileşenler sayesinde kullanıcılar 5 bin kilometre boyunca herhangi bir arızayla karşılaşmadan scooter sürme keyfini yaşayabilecekler.

İsveçli scooter uzmanlarıyla birlikte geliştirildi

Mercedes Benz bu elektrikli scooter modelini İsveç menşeli Micro ile ortaklaşa geliştirmiş. Ülkemizde pek tanınmıyor olsa da Micro sektörün en kaliteli scooter üreticilerinden birisi. Sonuç olarak güçlü, verimli ve kullanışlı bir model ortaya çıkarılmış.

500 W güce sahip elektrikli motoru sayesinde 20 km/s hıza kadar çıkabilen araçta 7.8 Ah batarya mevcut. Bu da 25 kilometrelik bir mesafenin kat edilebileceği anlamına geliyor.

Kaymaz tabanı sayesinde güvenliği pekiştiren scooter ön ve arka süspansiyona ev sahipliği yapıyor. 20 cm kalınlığındaki kauçuk lastikler kısa mesafeli şehir içi ulaşımları daha konforlu hale getiriyor.

13.5 kg ağırlığındaki scooter modeline ait şarj ve hız gibi bilgiler Mercedes Benz’in mobil uygulaması aracılığıyla da görüntülenebiliyor.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version