Mercedes’in ilk coupe tasarımlı sedanı ya da diğer bir deyişle 4 kapılı coupesi 2004’te tanıtıldı. 4 kapılı coupe sınıfının ortaya çıkmasında öncü olan Mercedes-Benz CLS‘nin üçüncü nesli Los Angeles Otomobil Fuarı’nda tanıtıldı.

Üçüncü nesil CLS, önceki nesillerinde olduğu gibi E Serisi platformu üzerinde geliştirildi. Orta üst sınıfta yer alan, 4,99 metre uzunluğundaki yeni CLS’nin kubbe şeklindeki tavanını yuvarlak hatları tamamlıyor.

Mercedes’in güncel tasarım dilini taşıyan bu araç, elmas ızgarası, geriye doğru daralan farları, köpek balığını andıran burun kısmı ve şişkin çamurluklarıyla dinamik bir görünüme sahip.

CLS’nin LED’li iki parçalı stop lambalarının bir bölümü bagaj kapağı üzerinde yer alıyor. En büyük yenilikler CLS’nin iç mekanında: Model ilk defa 5 koltuklu olarak üretilecek.

CLS’de 40:20:40 oranında 3 parçalı yatırılabilir arka koltuk sırtları bulunuyor. CLS’nin 520 litre olan bagaj hacmi bir coupe için oldukça iyi. Platform kardeşi Mercedes E Serisi ise 20 litre fazlasını sunuyor.

Aracın iç mekanında 12,3 inçlik multimedya ekranı ve türbini andıran havalandırma izgaraları dikkat çekerken 64 renkli ambiyans aydınlatma seçeneği de yer alıyor. Lüks konusunu ön planda tutan CLS’de ısıtmalı, havalandırmalı, masaj yapan koltuklar ve ısıtmalı direksiyon gibi özellikler yer alıyor.

Mercedes Benz-CLS Motor Özellikleri

Yeni CLS, ilk olarak 2 dizel, 1 benzinli motor seçeneğiyle sunulacak. Bu seçeneklerden ilki olan CLS 350d 4MATIS’te görev yapan 3,0 litrelik dizel motor 286 HP güç ve 600 Nm tork üretiyor. CLS 350d 4MATIC ile aynı silindir hacmine sahip olan CLS 400d 4MATIC’in motoru 340 HP güç ve 700 Nm’lik tork üretiyor.

Çift turbo beslemeli ve değişken supap zamanlamasına sahip bu iki dizel motor seçeneğinin ortalama yakıt tüketimleri ise 5,6 lt/100 km. Şimdilik sunulan tek benzinli seçenek olan CLS 450 4MATIC’te görev yapan 3,0 litrelik 6 silindirli benzinli motor 367 HP güç ve 500 Nm tork üretirken ayrıca EQ Boost olarak adlandırılan entegre elektrikli motoru da ek olarak 22 HP güç ve 250 Nm tork sağlıyor.

Bu versiyon, 0-100 km/s hızlanmasını 4,8 saniyede tamamlarken ortalama yakıt tüketimi ise 7,5 lt/100 km. Bu üç modelde de 9 ileri vitesli otomatik şanzıman görev yapıyor.

Yeni CLS’de 4 kollu ön ve 5 kollu arka süspansiyon sistemi görev yaparken dinamik gövde kontrol özelliği ve havalı süspansiyonlar isteğe bağlı olarak yer alıyor. Nisan ayında Türkiye’de satışa sunulacak olan yeni CLS’de ilk olarak Edition 1 versiyonu sunulacak.

Otohaber

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version