Mercedes Benz önümüzdeki yıllarda birçok elektrikli model çıkarmak için çalışmalarına devam ediyor. Bu modellerin ilki, tamamen elektrikten güç alması ve önümüzdeki yıl görücüye çıkması planlanan EQC SUV olacak. Bu SUV tanıtıldıktan sonra ise EQA adını taşıyan küçük kompakt modelini tanıtmak için gün sayan Mercedes Benz, şimdilerde bahsi geçen bu modelin prototipini görücüye çıkardı.

A-Class Mercedes’lerle aynı segmentte yer alacak olan EQA, elektrikle çalışacak. İlk kez geçtiğimiz yıl Almanya’da konsept olarak tanıtımı gerçekleştirilen modele ilişkin çok fazla detay gün yüzüne çıkmamıştı. Ancak aracın bataryasının boyut olarak 60 kWh’a kadar çıkabileceği şimdilik biliniyor.

Batarya performansı yeterli seviyede

60 kWh bataryanın tamamen dolu olduğu takdirde 400 kilometre kadar menzile sahip olması planlanıyor. Sürekli dört çeker olarak tekerleklerin tümüne güç aktaracak olan modelde yer alan çift motorlar 268 beygir güç üretebilecek. Aracın 0’dan 100 km’ye çıkışı ise yaklaşık 5 saniye gibi kısa bir süre içinde gerçekleşecek.

Öte yandan Mercedes, DC hızlı şarj teknolojisi sayesinde 10 dakikalık şarjın ardından EQA’nın 100 kilometre yol kat edebileceği müjdesini de verdi. Nitekim aşağıdaki videoda EQA’nın bir çalışan prototipi yer alıyor. İtalya’nın Sicilya bölgesinde seyahat halindeyken görülen bu minik canavar kesinlikle harika gözüküyor!

İşte Sicilya’da turlayan Mercedes Benz EQA konseptinin o görüntüleri:

Önümüzdeki yıl satışa sunulması beklenen elektrikli Mercedes Benz EQA’nın ne kadarlık ücretle satılacağı henüz bilinmezliğini koruyor.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version