Bilim kurgu filmlerinden fırlamış gibi duran tasarımıyla dikkat çeken Mercedes-Benz Vision AVTR konsepti ilk kez bu yıl başında CES 2020’de boy göstermişti. Şüphe götürmeyecek şekilde James Cameron’un unutulmaz filmi Avatar’dan ilham alınarak tasarlanan Vision AVTR o kadar fütüristik bir tasarıma sahipti ki, bir gün seri üretime uyarlanabilmesine ihtimal dahi verilmiyordu.

Bu arada modelin isminde geçen “AVTR” kelimesinin açılımı ‘Advanced Vehicle Transformation’ olarak açıklanmış. Yüksek teknolojili detaylara ev sahipliği yapan arabada nefes kesici bir yapa zekadan güç alıyor.

Mercedes Benz’i bünyesinde barındıran Daimler Grubu’nun Tasarımdan Sorumlu Müdürü Gordon Wagener, AVTR için “Avatar dünyası birçok yeni şekil ve rengin bulunduğu muhteşem bir kozmostu. Haliyle bu dünya biz tasarımcılar için ideal bir ilham kaynağı” dedi. Wagener açıklamasına “Filmde geçen Na’vi halkının yaşadığı muhteşem Pandora dünyasını, onların kültürlerini ve yaşam formlarını bir hayal edin. AVTR’yi tasarlarken kuşkusuz biz bu ekosistemden ilham aldık” diye devam etti.

Tamamen yenilenebilir grafen batarya hücrelerinin bulunduğu Mercedes-Benz Vision AVTR’de tam 4 tane elektrikli motor yer alacak. Çevre dostu bu araba 470 beygir güç üretecek ve tam dolu batarya ile 700 kilometre kadar mesafe kat edebilecek.

AVTR’yi ilginç kılan en önemli detaylarından biri, aracın tekerleklerini tıpkı bir yengeç gibi yatay eksende hareket ettirebiliyor oluşu. Bu yönüyle akıllara GMC Hummer EV’in “Crab Mode”unu getirmiyor değil.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version