Bir otomobil modeli üretmek kendi içinde çok uzun süreçleri barındırıyor. Ancak aylar süren test faaliyetlerine ve bilgisayar ortamında gerçekleştirilen simülasyon çalışmalarına rağmen bazı modellerin gerçek hayatta istenen performansı veremediğine şahit olabiliyoruz. Bu durumda arabalar geri çağrılıyor ve üretici marka hem para, hem de itibar kaybediyor.

Nitekim Almanya menşeli lüks otomobil üreticisi Mercedes Benz’in başına gelen son durum da bu. ABD genelinde satılan yaklaşık 750 bin adet arabayı geri çağıran şirket, sunroof’ların yüksek hızda uçup yola düşerek trafik güvenliğini riske atabileceğinden endişe ediyor. Bu sebeple etkilenen modellerin sahipleri en kısa sürede yetkili teknik servislere davet edilmiş durumda.

Hangi modeller risk altında?

Mercedes Benz’in ABD birimi bahsi geçen sorundan etkilenen ve halen risk altında olan modellerin detaylı listesini web sitesinden paylaştı. Modeller arasında Mercedes-Benz’in C-Class, E-Class, CLK-Class  ve CLS-Class araçları yer alıyor. Üretim tarihleri ise 2001 ile 2011 arasında değişiklik gösteriyor.

Adı geçen 4 modelin tamamında opsiyonel sunroof seçeneği bulunuyor. ABD Ulusal Karayolu Trafiği Güvenliği İdaresi tarafından yapılan açıklamaya göre sunroofun yapımında kullanılan esnek malzeme zaman içerisinde yıpranıp sunroofun araçtan düşmesine yol açabiliyor.

Tüm araç sahiplerine tek tek arama yapılıyor

An itibariyle Mercedes, bu modellere sahip olduğunu bildiği müşterilerini tek tek arayıp bilgilendirmeye başladı. 14 Şubat tarihinden sonra arızalı tüm sunrooflu araç sahipleri ücretsiz olarak değişim hizmetinden faydalanabilecekler.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version