Tamamen elektrikli ilk SUV modeli EQC’nin üretimine başlayan Mercedes Benz, bu adımla aslında yeni bir çağın da başlangıcını tetiklemiş oldu.

Geleneksel C-Class sedan ve station wagon modellerinin yanı sıra GLC ve GLC Coupe‘nin de üretildiği Bremen’deki fabrikada banttan inen ilk elektrikli EQC için küçük bir tören düzenlendi.

Bremen’deki Mercedes fabrikası EQC’yi üretmek için tüm hazırlıkları bir süredir tamamlamıştı aslında.

Daimler’in açıklamasına göre aynı üretim hattında birçok farklı güç ünitesini (dizel, benzinli, hibrid veya elektrikli) üretebilecek hale gelen tesis, pazarın değişken taleplerine ayak uydurabilecek kadar esneklik kazanmıştı.

Konfor, kalite ve güvenlik bir arada

Daimler AG’ın Mercedes Benz satışlarından sorumlu yönetim kurulu üyesi Britta Seeger, bu önemli ana ilişkin yaptığı açıklamada “Mercedes Benz EQC ile mobilite alanında yeni bir döneme giriyoruz. Markamızın sürekli büyüyen tamamen elektrikli model gamına dahil olan bu araç kalite, güvenlik ve konfor gibi Mercedes Benz’le özdeşleşen tüm değerleri bünyesinde barındırıyor. Müşterilerimize hırçın bir tasarım ve özgün bir sürüş konforunu günlük kullanıma kesinlikle uygun olan yüksek menzil kapasitesiyle birlikte vaat ediyoruz” dedi.

Çinli firmayla ortaklaşa üretilecek

Bu arada Bremen’deki fabrika, Çin’de üretilecek EQC için de bir test alanı görevini üstlenecek.

Önümüzdeki yıl sonuna doğru Mercedes, Beijing Benz Automotive Co isimli ortak şirket aracılığıyla EQC’nin üretimini Çin sınırları içerisinde gerçekleştirmeye hazırlanıyor.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version