Almanya menşeli lüks otomobil üreticisi Mercedes Benz, PHEV kısaltmasını taşıyan plug-in hibrid model üretimini sonlandırdı. Buna göre belli olmayan bir tarihe kadar C-Class, E-Class, S-Class ve GLE modellerinin plug-in hibrid versiyonları artık üretim bandından inmeyecek.

Ancak bu, Mercedes’in plug-in pazarından çekildiği anlamına da gelmiyor. Şirketin bu kararı almasının altında yatan sebep, önümüzdeki yıl EQ markasını taşıyan yeni nesil hibrid modellerini tanıtacak oluşu.

EQ modelleri için geri sayım başladı

Uzun yıllar boyunca AR-GE çalışmaları gerçekleştirilen EQ markası, Mercedes’in hibrid ve tamamen elektrikten güç alan modelleri için bir şemsiye işlevini gördü. 2018’in sonunda ve 2019’un başında ilk EQ modellerini görmeyi umut ediyoruz. Muhtemelen serinin ilk aracı da üst düzey lüks araç S-Class ailesinin bir mensubu olacak.

9 ileri otomatik şanzımanla geliyor

Yılın ilk günlerinde ortaya çıkan bilgiler, Mercedes’in yeni jenerasyon hibrid sisteminin 9 ileri otomatik şanzımanın yanı sıra elektrikli bir motora da ev sahipliği yapacağına işaret ediyordu. Bahsi geçen elektrikli motor sayesinde araçların menzili en az 50 kilometre kadar uzuyor. Maksimum hız da 140 km/s‘ye çıkıyor.

Geliştirilmiş yeni elektrik motoru 121 beygir ekstra güç sağlarken benzinli motor da varlığını koruyor.

Mercedes Benz’in elektrikli ve hibrid model furyasında geri kaldığını söylemek güç. Ancak hibrid model üretiminin bu kadar erken sonlanması da kimsenin tahmin etmediği bir hamle oldu.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version