Mercedes S 450’nin kaputunun altında görev yapan M 256 kodlu motor, 48 volt besleme, marş jeneratörü ve elektrikli ek kompresör ile teknolojinin gelmiş olduğu en son noktayı temsil ediyor.

Mercedes S 450’nin Motor Teknolojisi Neler Vadediyor?

Gerilimin dört kat daha yüksek olması, aynı elektrik voltajına rağmen gücün dört kat atması anlamına geliyor. Bu ise 12 Volt ile mümkün olan şeylerin 48 Volt ile gerçekleşebilmesi anlamına geliyor.

Marş motoru ve şarj dinamosunu tek bir gövdede bir araya getiren marş jeneratörü otomatik şanzımanın önünde krank miline bağlanmış durumda. Marş jeneratörü aynı zamanda sistemin geneline 12 Volt elektrik de sağlıyor.

Besleme marş jeneratörünün görevlerinden sadece biri. Marş özelliği ise çok daha önemli bir görev. Sadece ilk çalıştırma görevini yerine getirmekle kalmayan marş jeneratörü aynı zamanda yüksek devirlerde de yani süzülme fonksiyonu sonrasında, motoru çalıştırabiliyor.

Böylece benzinli motor süzülme anında tamamen kapatılabiliyor ve gerektiğinde anında çalışarak ideal çekiş gücü sunmaya devam ediyor. Sistem bunun dışında durma anında da motoru kapatıyor ve altı silindirli motoru sürücünün harekete geçme isteğiyle birlikte hiçbir gürültü ve sarsıntıya neden olmadan yeniden çalıştırabiliyor.

Bunun dışında elektromotor son derece düşük (520 d/d) bir rölanti seviyesine imkan tanıyor. Ayrıca 48 Volt besleme; elektrikli ek kompresörü, soğutma sistemi pompası ve klima kompresörünü çalıştırırken aynı zamanda yavaşlama anında kinetik enerjisini elektrik enerjisine dönüştürüyor.

Son olarak marş jeneratörü içten yanmalı motoru 16 kW ve 250 Nm ile destekliyor.

Kaynak: Car

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version