Her ikisi de Almanya menşeli olan lüks otomobil markaları BMW ve Mercedes, yüksek AR-GE maliyetlerinden tasarruf edebilmek için sürücüsüz araçlarla ilgili çalışmalarını ortaklaşa yürütme kararı aldıklarını bu yılın ilk günlerinde açıklamışlardı. Şimdilerde ise iki şirket bu çalışmaların meyvesini ne zaman alabileceklerine dair gayet optimist açıklamalara imza attılar.

2024 hedefine doğru adım adım

Level 4 otonom araç geliştirme faaliyetlerine aralıksız devam ettiklerini duyuran her iki şirketin yöneticileri, bu teknoloji sayesinde BMW ve Mercedes modellerinin 2024’ten itibaren otobanda herhangi bir insan müdahalesine ihtiyaç duymaksızın seyahat edebileceklerini dile getirdiler. Tabii tüm bu süreçte yine de direksiyonun başında bir insan sürücünün bulunması gerekiyor.

Takvim yaprakları 2024’ü gösterdiğinde kendi kendine seyahat edebilen ve boş park alanı bulup kendiliğinden park edebilen araçlar, alıcıların beğenisine sunulmuş olacak.

Bin 200 uzmanın emeği söz konusu

Peki tüm bunlar nasıl gerçekleşecek dersiniz? Mercedes’in bağlı bulunduğu Daimler ve BMW, farklı ekipler halinde çalışan yaklaşık bin 200 otonom sürüş uzmanının bilgi birikimi ve tecrübesinden faydalanacak. Personelin bir kısmı Almanya’nın Münih şehri yakınındaki otonom sürüş kampüsünde çalışmalara başlayacak. Bir diğer grup da Daimler’in toplam iki adet olan otonom sürüş test merkezinde AR-GE faaliyetleri yürütecek.

BMW’nin niyeti 2021’de Level 3 otonom araç modelini görücüye çıkarmak. Daimler ise bu yıl Bosch ile gidilen işbirliği neticesinde geliştirilecek olan yeni otonom araç pilot programını yürürlüğe koymanın peşinde.

Share.

5 yorum

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version