Mercedes Benz tarafından geliştirilen ve geçmişten günümüze kadar uzanan en ikonik SUV modelleri arasında yer alan G-Class genellikle kötü adamlar tarafından kullanılan bir araba şeklinde akıllarda yer edinmiş. Jantlarının devasa büyüklükte olması, kutu şeklindeki köşeli tasarımı ve aksi görünümü bunun en büyük sebebi olabilir. Hele ki G-Class’ın AMG versiyonu, tam manasıyla tehlikeli bir model. Mat siyah rengiyle ilgi odağı haline gelen araç, namını tasarımının yanı sıra güçlü motoruna da borçlu denilebilir.

Peki ya bu arabayı sıfır emisyon salgılayacak şekilde yeniden elden geçirselerdi? O zaman da kötü adamlar SUV araç tercihlerini G-Class’tan yana kullanırlar mıydı acaba? Muhtemelen hayır. O zaman kötü adamlara gerçekten kötü bir haberimiz var, çünkü Mercedes çok yakında G-Class’ı elektrikliye dönüştüreceğini açıkladı.

Corona virüsü salgınından ötürü iptal edilen Cenevre Otomobil Fuarı’na ilişkin açıklamalar yapan Mercedes Benz CEO’su ve Daimler AG yönetim kurulu üyesi Ola Källenius “G-Wagen otomobil endüstrisinin en bilindik ve akıllara kazınan arabalarından birisi. Evet, G günün birinde elektrikliye dönüşecek. Bunun için konsept çalışmaları yapmaya başladık bile. Önümüzdeki birkaç yıl içerisinde G-Wagen’lerin de sıfır emisyon salgıladığına şahit olacağız” dedi.

Satış grafikleri iyi yönde

Geride bıraktığımız 2019 yılında G-Class satışlarında yüzde 60’lık bir artış yakalayıp 35 bin adet sıfır araç satan Mercedes Benz, 2017’de sadece 22 bin adet satabilmişti. 1979 yılından bu yana üretilen bir arabaya talebin halen daha bu kadar diri ve taze olması, modelin ne kadar başarılı olduğunun bir göstergesi adeta.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version