Mercedes Benz’in sürücüsüz seyahat edebilme teknolojisine sahip lüks sedan modelleri çok yakında ABD’nin Kaliforniya eyaletine bağlı Silikon Vadisi’nde trafiğe çıkmaya başlayacak. Urban Automated Driving (Şehir içi sürücüsüz seyahat) adı verilen proje kapsamında Mercedes Benz’in en lüks S-Class araçları kullanılıyor.

Bir diğer Alman şirketi olan Bosch’un da yardımıyla geliştirilen sürücüsüz seyahat teknolojisi ile aracın gideceği güzergah mobil uygulama üzerinden belirlenebiliyor.

An itibariyle trafiğe çıkabilen arabalar, iki şirketin üzerinde beraber çalıştığı sürücüsüz seyahat teknolojisinin son meyvesi olarak nitelenebilir. 4 ve 5. seviye otonom özelliğine sahip olan S-Class‘lar hiçbir insan müdahalesi olmadan ara sokak ve caddelerde güvenle seyredebiliyor. Direksiyonun başında kimsenin olmadığı bir arabaya diğer sürücülerin nasıl tepki vereceğini tahmin etmek ise pek güç değil.

Şimdilik belli bir güzergahta kullanılıyor

Her ne kadar umut vaat eden bir gelişme olsa da Mercedes Benz etrafındaki nesneleri sürekli tarayıp ona göre hareket etme teknolojisine sahip araçlarına pilot güzergah olarak San Jose ve West San Jose bölgelerinin yanı sıra San Carlos Caddesi ve Stevens Creek Bulvarı arasını belirlemiş durumda.

Öte yandan Mercedes’in bağlı bulunduğu Daimler şirketinin açıklamasında “Bu servis ileride seçili bir grup kullanıcı tarafından kullanılabilecek” ifadesi yer aldı. Günün birinde Daimler Mobility AG çatısı altında hayata geçirilecek olan tam kapsamlı bu hizmet sayesinde şehir içi yolcu taşımacılığı farklı bir döneme girebilir.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version