Mercedes Benz, çıkışı merakla beklenen yeni elektrikli SUV modeli EQC‘ye dair bazı detayları kamuoyuyla paylaştı.

Lüks otomobil üreticisi ve onun teknoloji markası EQ’nin üreteceği ilk tamamen elektrikli model olması yönüyle EQC’nin yeri çok özel. Son olarak Mercedes’ten yapılan açıklamada Ocak ve Mart ayları arasında yeni elektrikli modelin kış testlerinin İsveç’in kuzey bölgesinde başarıyla tamamlandığı belirtildi.

EQC’nin geçer not alması şart!

Bir sonraki test aşamasında süspansiyon ve motor ünitesi zorlanacak. Avrupa’nın güney bölgelerinde gerçekleştirilecek olan testler sayesinde aracın yüksek sıcaklıklardaki performansı test edilecek. EQC’nin üretim hattına girebilmesi için bu testlerden geçer not alması şart.

Birçok kriter teste tabi tutulacak

Tabii tüm testler bununla da sınırlı değil. Dijital ortamda da arabanın sistemleri zorlanacak, kilit ve anahtar ünitelerin dayanıklılığı test edilecek.

Çarpışma esnasında EQC’nin dayanıklılığı, rüzgara karşı aerodinamiği, sürüş keyfi ve manevra kabiliyeti gibi birçok kriter göz önünde bulundurulacak. Keza enerji tüketimi ve menzil kapasitesi de bunlara dahil.

Aracın akustiği özel olarak ayarlanıyor

Geniş kapsamlı yürütülen bu testlerin en önemli özelliği, birçok farklı hava ve yol şartlarında gerçekleştiriliyor oluşu. Gerçek dünyada aracın bataryasının ne kadar performanslı olduğunu test etmek ancak bu şekilde mümkün olabilirdi.

Öte yandan Mercedes’in elektrikli modelinin akustik ses çıkışını ayarlamak için yoğun çaba sarf ettiği de biliniyor. Malum, arabanın motoru hiç ses çıkarmadığı için.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version