İngiltere’nin en büyük altın rafinerisi olan Docklands’da üretilen 24 adet külçe altın, Hotton Garden’deki güvenli depolama alanına taşınırken Porsche Panamera’lara yüklendi. Piyasa değeri 10 milyon Sterlin’i (Yaklaşık 52 milyon TL) bulan altınlar 3 adet Panamera ile taşınırken, araçlara motosikletli polisler eskortluk yaptı.

Bu esnada havadan helikopter yardımıyla da konvoy sürekli gözetim altında tutuldu. Yaklaşık 20 km süren yolculuk sorunsuz tamamlandı. Altınlar güvenli kasaya sorunsuz nakledildi. Altın taşıyan Porsche konvoyu ise ülkenin gündemine oturmayı başardı.

Şirketin tercihi Panamera’dan yana oldu

Altınlar, ülkede kıymetli maden üretimi gerçekleştiren dev firmaların başını çeken Baird & Co şirketine ait. Altınların nakil işlemi esnasında meydana gelebilecek herhangi bir hırsızlık girişimini bertaraf edebilmek için Porsche Panamera modelini tercih eden şirket yöneticileri, araçlarda kızıl ötesi kamera gibi çeşitli gözetleme önlemlerini de almış. Hatchback şeklinde tasarlandığı için Panamera’ların koltukları yatırılınca ortaya daha geniş bir iç hacim çıkıyor. Böylece birden fazla ahşap sandık Panamera’larla taşınabiliyor.

Ferrari F40 modelinden daha hızlı olan Panamera’ların tercih edilmesinin en büyük sebeplerinden biri de muhtemelen şirketin PR çalışması yapmak istemesi. Halkın büyük teveccühünü çeken lüks araçlarla altın nakliyesi, Daily Mail başta olmak üzere birçok İngiltere merkezli medya organına haber olmayı başardı.

0-100’e 3.2 saniyede çıkan 680 beygir gücündeki Panamera’lar toplamda 100 kilogram ağırlığında 24 adet külçe altın taşındı. Bu altınların toplam bedeliyle 84 adet Porsche alabilmek mümkün.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version